L'esllavissada s'ha produït a l'altura del pont que creua la BV-1414, a l'altura de l'escola La Vall
L'esllavissada s'ha produït a l'altura del pont que creua la BV-1414, a la zona de l'escola La Vall | EMD Bellaterra

 

 

Una esllavissada ha obligat a l'EMD de Bellaterra a tallar part del tram final de la Via Verda al seu pas per Bellaterra. Ho informa l'entitat en un comunicat en el què diu que la caiguda de fins a 9 metres cúbics de terra s'hauria produït a causa del temporal de vent i pluja Glòria, al seu pas pel poble, i ha deixat el camí parcialment ocupat a l'entrada d'un túnel. Tanmateix, l'entitat assegura que l'esllavissada podria haver sigut pitjor, segons indica un estudi de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

 

 

L'informe de l'institut explica, segons l'entitat bellaterrenca, que “el terreny per sobre del túnel ha perdut la vegetació i acumula molta terra inestable amb risc d'esllavissar-se” en una extensió de 200 metres quadrats. Un terreny que ocupa els voltants de la carretera BV-1414 a l'altura de l'escola La Vall.

 

 

El túnel es troba just al costat de l'accés a la Via Verda des del Turó de Sant Pau
El túnel es troba just al costat de l'accés a la Via Verda des del Turó de Sant Pau | EMD Bellaterra

 

 

Les actuacions per rehabilitar l'àrea afectada no començaran fins a l'estiu, i tindran una durada d'entre 10 i 12 setmanes. D'una banda, consistiran en el sanejament de la zona superior del túnel i l'enretirada de la terra a la Via Verda; després “es valorarà l'obertura de nou, sempre i quan es pugui garantir la seguretat de les persones”, indica l'EMD. La segona fase, immediatament després i “com a solució definitiva”, inclourà la instal·lació d'una geomalla reforçada a tota la superfície del talús afectada. 

 

 

L'entitat insisteix que “des de l'EMD es prohibeix temporalment l'accés al túnel i es recorda que, durant episodis de pluja, el risc d'esllavissada és més elevat”.