Una esllavissada obliga a tallar un tram de la Via Verda

by | març 9, 2020 | Successos

L'esllavissada s'ha produït a l'altura del pont que creua la BV-1414, a l'altura de l'escola La Vall

L'esllavissada s'ha produït a l'altura del pont que creua la BV-1414, a la zona de l'escola La Vall | EMD Bellaterra

 

 

Una esllavissada ha obligat a l'EMD de Bellaterra a tallar part del tram final de la Via Verda al seu pas per Bellaterra. Ho informa l'entitat en un comunicat en el què diu que la caiguda de fins a 9 metres cúbics de terra s'hauria produït a causa del temporal de vent i pluja Glòria, al seu pas pel poble, i ha deixat el camí parcialment ocupat a l'entrada d'un túnel. Tanmateix, l'entitat assegura que l'esllavissada podria haver sigut pitjor, segons indica un estudi de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

 

 

L'informe de l'institut explica, segons l'entitat bellaterrenca, que “el terreny per sobre del túnel ha perdut la vegetació i acumula molta terra inestable amb risc d'esllavissar-se” en una extensió de 200 metres quadrats. Un terreny que ocupa els voltants de la carretera BV-1414 a l'altura de l'escola La Vall.

 

 

El túnel es troba just al costat de l'accés a la Via Verda des del Turó de Sant Pau

El túnel es troba just al costat de l'accés a la Via Verda des del Turó de Sant Pau | EMD Bellaterra

 

 

Les actuacions per rehabilitar l'àrea afectada no començaran fins a l'estiu, i tindran una durada d'entre 10 i 12 setmanes. D'una banda, consistiran en el sanejament de la zona superior del túnel i l'enretirada de la terra a la Via Verda; després “es valorarà l'obertura de nou, sempre i quan es pugui garantir la seguretat de les persones”, indica l'EMD. La segona fase, immediatament després i “com a solució definitiva”, inclourà la instal·lació d'una geomalla reforçada a tota la superfície del talús afectada. 

 

 

L'entitat insisteix que “des de l'EMD es prohibeix temporalment l'accés al túnel i es recorda que, durant episodis de pluja, el risc d'esllavissada és més elevat”. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: