Mans de Vilapuig treballant en material per l'exposició

Mans de Vilapuig treballant en material per l'exposició | MNAC

 

 

L'artista de Bellaterra i fill del cèlebre músic i pintor Santiago Vila-Puig, Oriol Vilapuig, enceta aquesta setmana una exposició al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona. Son. Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu s'obrirà al públic aquest dijous 12 de març i es mantindrà fins al pròxim 27 de setembre a les sales del romànic del museu barceloní.

 

 

L'exposició mostra una sèrie d'obres treballades a partir de relleus esculpits a piques medievals als pobles de les Valls d'Àneu, situats en dos eixos: de Sant Pere de Burgal a Alós d’Isil (de Sud a Nord) i de Cervi a Son (d’Est a Oest). Per a dur-les a terme, Vilapuig empra la tècnica del frottage, un procediment que permet que les imatges apareguin per contacte, donant així visibilitat als baixos relleus que es poden trobar en les esglésies disseminades d'aquest territori del Pallars Sobirà.

 

 

Formes de la natura, esquerdes, marques ancestrals, terres de còdols, petjades d’animal que ens porten a contextualitzar i obrir el seu camp interpretatiu… Totes aquestes formes són presentades en un espai construït per a aquesta mostra dins les sales de romànic, un habitacle de cinquanta metres quadrats on es recullen les vuitanta empremtes treballades pel bellaterrenc. La visió contemporània de l'exposició dialoga amb un muntatge visual d'imatges projectades procedents d'arxius i publicacions d’àmbits diversos.

 

 

Son. Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu forma part dels projectes que porta a terme el MNAC per establir ponts entre la societat, el present i les obres que guarda el museu, convidant artistes contemporanis a dialogar amb la col·lecció.

 

 

Si voleu saber més informació, podeu seguir el següent enllaç. També podeu visitar el catàleg de l'exposició aquí o comprar les entrades anticipadament clicant aquí.