Cassoleta amb patates i pernil per aprofitar els espàrrecs de temporada

by | març 11, 2020 | Pa Amb Oli

Cassoleta de patates, pernil i espàrrecs

Cassoleta de patates, pernil i espàrrecs | Recepta i foto: canapaulina.es

 

 

Ens trobem en les últimes setmanes de l'hivern. Tot i que encara s'estilen a taula els guisats calents i amb contundència, el cert és que amb la primavera al caure molts prefereixen tornar a àpats més lleugers, amb més verdures i hortalisses fresques i de temporada. I un dels ingredients més populars en aquestes èpoques de l'any és, sens dubte, l'espàrrec

 

 

Tot i que estranyament esdevé un ingredient principal, l'espàrrec verd o de marge és àmpliament emprat com a acompanyament a la cuina catalana tradicional, tant pel seu gust com per ser ben econòmic: tant és així que no són poques les persones que aprofiten els dies assolellats per collir espàrrecs al camp, al mateix marge dels camins.

 

 

Avui, us proposem una solució gustosíssima per aprofitar-los: una cassoleta de patates, pernil i espàrrecs per donar la benvinguda a la primavera. Us hi apunteu? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • Dos manolls d'espàrrecs verds 
  • 750 g de patates baby 
  • 150 g de pernil ibèric en rodanxes
  • Tres grans d'all 
  • Branques de farigola 
  • 5 g de “garam masala” (mescla d'espècies asiàtiques; ho podeu fer sense)
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Sal 
  • Pebre

 

Mans a la cuina!

  • Començarem preescalfant el forn a 180º 
  • Després, tallarem a quarts les patates i les col·locarem en una safata per a forn 
  • Ara salpebrem i incorporem el garam masala -que li donarà el toc aromàtic, i lleugerament dolç i picant-, i ho barrejarem bé amb una mica d'oli
  • Per acabar de donar-li aroma, hi afegirem unes branques de farigola i els grans d'all, i ho enfornarem tot durant sis minuts
  • Després entomarem els espàrrecs: enretirem els extrems durs dels espàrrecs i tallem la resta a trossos mitjans, tot salpebrant-los 
  • Un cop hagin passat els sis minuts, afegim els espàrrecs a la safata i ho mantenim tot al forn durant quatre minuts més 
  • Passat el temps, hi posem les rodanxes de pernil i ho deixem cuinar tot al forn uns dos minuts més 
  • Finalment, només cal servir-ho en cassoletes individuals i gaudir!

 

 

Bon profit!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: