Ens trobem en les últimes setmanes de l'hivern. Tot i que encara s'estilen a taula els guisats calents i amb contundència, el cert és que amb la primavera al caure molts prefereixen tornar a àpats més lleugers, amb més verdures i hortalisses fresques i de temporada. I un dels ingredients més populars en aquestes èpoques de l'any és, sens dubte, l'espàrrec.
Tot i que estranyament esdevé un ingredient principal, l'espàrrec verd o de marge és àmpliament emprat com a acompanyament a la cuina catalana tradicional, tant pel seu gust com per ser ben econòmic: tant és així que no són poques les persones que aprofiten els dies assolellats per collir espàrrecs al camp, al mateix marge dels camins.
Avui, us proposem una solució gustosíssima per aprofitar-los: una cassoleta de patates, pernil i espàrrecs per donar la benvinguda a la primavera. Us hi apunteu? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
- Dos manolls d'espàrrecs verds
- 750 g de patates baby
- 150 g de pernil ibèric en rodanxes
- Tres grans d'all
- Branques de farigola
- 5 g de “garam masala” (mescla d'espècies asiàtiques; ho podeu fer sense)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre
Mans a la cuina!
- Començarem preescalfant el forn a 180º
- Després, tallarem a quarts les patates i les col·locarem en una safata per a forn
- Ara salpebrem i incorporem el garam masala -que li donarà el toc aromàtic, i lleugerament dolç i picant-, i ho barrejarem bé amb una mica d'oli
- Per acabar de donar-li aroma, hi afegirem unes branques de farigola i els grans d'all, i ho enfornarem tot durant sis minuts
- Després entomarem els espàrrecs: enretirem els extrems durs dels espàrrecs i tallem la resta a trossos mitjans, tot salpebrant-los
- Un cop hagin passat els sis minuts, afegim els espàrrecs a la safata i ho mantenim tot al forn durant quatre minuts més
- Passat el temps, hi posem les rodanxes de pernil i ho deixem cuinar tot al forn uns dos minuts més
- Finalment, només cal servir-ho en cassoletes individuals i gaudir!
Bon profit!