Noves eleccions al rectorat de la UAB

by | març 11, 2020 | Política

Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona

Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona | UAB

 

 

El Consell de Govern de la UAB ha aprovat aquest dimecres el calendari electoral per escollir un nou rector o rectora. La primera volta de les eleccions tindrà lloc el 18 i el 19 de maig.  En cas que cap candidatura assoleixi la majoria absoluta (per sobre del 50% del vot ponderat) en la primera volta, les dues candidatures amb més percentatge de vot ponderat passarien a la segona volta, que es produiria els dies 25 i 26 de maig.

 

 

Per primera vegada, les eleccions a rector o rectora es desenvoluparan íntegrament per votació electrònica: es podrà emetre el vot a través de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil amb connexió a internet.

 

 

El calendari electoral marca que el dia 4 de maig es proclamaran les candidatures definitives i, el mateix dia, s'obrirà la campanya electoral, que finalitzarà el 19 de maig. El termini per votar s'obrirà a les 10 h del 18 de maig i es tancarà a les 16 h del dia 19. En cas d'haver-hi una segona volta, es seguiran els mateixos horaris els dies 25 i 26 de maig. La proclamació dels resultats definitius per part de la junta electoral general de la UAB tindrà lloc el 22 de maig per a la primera volta i el 2 de juny per a la segona.

 

 

La UAB ha adoptat ja el sistema de votació electrònica en diverses comtesses electorals per escollir els representants de la comunitat universitària a les eleccions al Claustre i a les juntes de facultat o escola, així com a les eleccions sindicals. El vot electrònic es desenvolupa mitjançant una plataforma informàtica, comuna a totes les universitats públiques de Catalunya. Aquesta plataforma inclou sistemes de seguretat que garanteixen l'anonimat dels vots emesos i disposa de les eines necessàries per tal que els votants puguin comprovar que el seu vot ha estat emès correctament sense que es pugui establir la connexió entre el votant i el seu vot.

 

 

El rector o rectora és el màxim representant institucional de la universitat i és escollit per sufragi universal ponderat per tota la comunitat universitària. L'electorat es divideix en quatre sectors: el professorat doctorat i amb vinculació permanent a la universitat (sector A, 51% del vot ponderat), la resta de personal acadèmic i el personal investigador en formació que exerceixi funcions de docència (sector B, 9% del vot ponderat), els i les estudiants de grau i de postgrau (sector C, 30% del vot ponderat) i el personal d'administració i serveis (sector D, 10% del vot ponderat). La publicació del cens definitiu es farà el proper 27 d'abril. El mandat del rector o rectora és de quatre anys i una mateixa persona pot exercir el càrrec durant un màxim de dos mandats. Només poden presentar-se a rector o rectora els catedràtics i catedràtiques d'universitat.

Vols llegir més…?

Dimiteix la vocal de l’EMD, Mei Barceló, per una polèmica a Twitter

Dimiteix la vocal de l’EMD, Mei Barceló, per una polèmica a Twitter

Dimiteix la vocal de cultura i esports de l’Entitat Municipal Desentralitzada (EMD), Mei Barceló, després de ser acusada de publicar una piulada a Twitter que ha aixecat polseguera on feia referència a “los ñordos que vinisteis aquí desde la Tierra de las 3 cosechas (…)”

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

La liquidació del pressupost ha estat aprovada malgrat els vots en contra de l’oposició en un ple extraordinari que s’ha celebrat exclusivament per aquesta finalitat. L’aprovació no era viable debatre-la al ple ordinari, que se celebrarà aquest dilluns perquè el dia 15 d’octubre és quan acabava el termini per fer-ho

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: