Capicua

 

  

Cerdanyola i Bellaterra. Tan prop, i al mateix temps, tan lluny. Deixant de banda altres consideracions, a Cerdanyola existeixen un munt de petites i grans ofertes, possibilitats que són totalment desconegudes per als veïns de Bellaterra: gastronòmiques, culturals, artístiques o empresarials. A l'inrevés passa igual. Bellaterra amaga un bon munt de possibilitats de tota mena que són desconegudes per alguns veïns…

 

 

Comencem avui una secció amb Juan Antonio Hidalgo, periodista cerdanyolenc qui escriurà un seguit d'articles per a descobrir als bellaterrencs els petits tresors que Cerdanyola amaga. I Hidalgo ha acceptat, amb una condició: que des de Bellaterra es faci el mateix exercici, adreçat als cerdanyolencs. Fem-ho. L'aventura comença.

 

 

  

Slow food i cuina d'autor a preus populars

 

  

  

El Restaurant Capicua compleix, a finals d'aquest 2020, els seus 10 anys d'activitat a Cerdanyola. Una efemèride a la qual arriba com un dels locals de referència per als amants de la bona cuina a la ciutat. I no només a la ciutat. Durant els darrers anys, diversos crítics gastronòmics de publicacions tan prestigioses com «La Vanguardia» o RAC1 han destacat les excel·lències de la seva oferta gastronòmica. Que ofereix tant un menú els dies laborables, com una carta molt més elaborada o un menú degustació els vespres i cap de setmana. Tot això, a càrrec de l'Isaac i l'Aina. Ell, a càrrec de la cuina. Ella, coordinant el servei al menjador.

 

 

Capicua

 

  

  

Un xef format amb mestres com Martín Berasátegui, Santi Santamaría o Ferràn Adrià

 

  

  

Isaac Gómez va treballar, durant anys, al costat de grans de la cuina com Martín Berasátegui, Santi Santamaría o Ferràn Adrià, entre d'altres, abans de decidir-se a posar en marxa el seu propi projecte. Un projecte que, dos anys després d'obrir les portes, es va incorporar al moviment «Slow Food». És a dir, va passar a basar la seva oferta en productes gastronòmics de proximitat, comprats directament a pagesos i viticultors de la zona, o a proveïdors que garanteixen el respecte d'aquesta filosofia culinària. A partir del 2013, van donar un nou pas endavant en aquesta direcció, passant a ser restaurant «Km. 0» (productes adquirits a productors en un radi inferior a 100 km., ecològics, i amb les corresponents certificacions).

 

 

'Isaac improvisa els plats depenent dels ingredients que aquell dia li porten (ell diu sovint que la seva cuina és una mica «com el jazz»…

  

  

Això comporta, sovint, un repte important: el que es deriva de dissenyar la carta, a diari, sense poder preveure, en moltes ocasions, quins són els productes que et serviran els productors. Així, el menú del Capicua es dissenya cada dia «sobre la marxa», i l'Isaac improvisa els plats depenent dels ingredients que aquell dia li porten (ell diu sovint que la seva cuina és una mica «com el jazz», perquè té molt d'improvisació). Això, però, té un petit problema per a molts dels seus seguidors: el de saber que aquell plat fabulós que has menjat un dia, potser mai més el tornaràs a tastar. Al ser un plat improvisat sobre la marxa amb els ingredients d'aquell dia, és gairebé impossible que mai el torni a cuinar. Anar al Capicua és, així, cada dia, una petita aventura. El mateix passa amb el seu Menú Degustació i el «Tast dels Dijous».

 

 

vins

 

 

  

Els Tasts de Vins del tercer dijous de cada mes

 

  

  

Des de fa un parell d'anys, el tercer dijous de cada mes, a les 21 h, els amants del món del vi poden viure al Capicua una experiència molt interessant: durant tres mesos, visita el restaurant un vinyataire català que presenta cinc dels seus vins als comensals. Els comenta, explica com s'han elaborat i respon a totes les preguntes que se li fan. Els vins es degusten amb cinc plats (també, exclusius i únics) que el cuiner dissenya per a l'ocasió.

 

 

Un vinyataire català visita el restaurant per presentar els seus vins a tots els comensals

 

  

  

En resum, un racó que si no heu visitat mai us pot interessar molt conèixer. Cal fer, però, un comentari final. El restaurant és d'unes dimensions relativament reduïdes (l'Isaac i l'Aina es resisteixen a ampliar-lo, perquè diuen que la cuina ja no podria ser similar a la que ara fan). Per tant, és més que recomanable anar amb reserva feta. Trobareu les dades de contacte a www.restaurantcapicuacat.