El Banc de Sang demana no parar les donacions tot i el coronavirus

by | març 13, 2020 | Societat

Imatge d'una donació de sang | Lali Puig

 

 

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a seguir donant sang aquests dies tot i l'impacte que està generant el coronavirus. Com assenyalen, “la sacsejada social d'aquests dies fa més necessari que mai anar a donar sang“, recordant que cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

 

 

En aquest sentit, recorden que hi ha hagut anys en què la grip estacional ha fet baixar la donació de sang, i per evitar que això succeeixi en el cas del coronaviurs, des del Banc de Sang animen tota la ciutadania a donar sang durant aquests dies, recordant que el “covid-19 és un virus que es transmet per via respiratòria, que requereix un contacte directe amb una persona afectada per la malaltia i durant un temps llarg i a una distància curta (menys d'un metre)”. L'únic que assenyalen és que “les persones que tinguin febre o símptomes gripals han d'esperar 15 dies per donar sang”.

 

 

Així, recorden que “la sang caduca, i cal que les donacions siguin constants“, assenyalant que els espais de donació de Catalunya estan oberts per atendre els donants de sang que durant aquests dies vulguin ajudar els malalts ingressats. A més, apunten que hi ha campanyes per tot el territori on es pot donar sang amb total normalitat, com ara les col·lectes de donació de sang “Bombers amb cor”, que segueixen endavant, tot i que amb format diferent.

 

 

Al web donarsang.gencat.cat es pot consultar la ubicació de les campanyes.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: