Imatge d'una donació de sang | Lali Puig

 

 

El Banc de Sang i Teixits fa una crida a seguir donant sang aquests dies tot i l'impacte que està generant el coronavirus. Com assenyalen, “la sacsejada social d'aquests dies fa més necessari que mai anar a donar sang“, recordant que cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

 

 

En aquest sentit, recorden que hi ha hagut anys en què la grip estacional ha fet baixar la donació de sang, i per evitar que això succeeixi en el cas del coronaviurs, des del Banc de Sang animen tota la ciutadania a donar sang durant aquests dies, recordant que el “covid-19 és un virus que es transmet per via respiratòria, que requereix un contacte directe amb una persona afectada per la malaltia i durant un temps llarg i a una distància curta (menys d'un metre)”. L'únic que assenyalen és que “les persones que tinguin febre o símptomes gripals han d'esperar 15 dies per donar sang”.

 

 

Així, recorden que “la sang caduca, i cal que les donacions siguin constants“, assenyalant que els espais de donació de Catalunya estan oberts per atendre els donants de sang que durant aquests dies vulguin ajudar els malalts ingressats. A més, apunten que hi ha campanyes per tot el territori on es pot donar sang amb total normalitat, com ara les col·lectes de donació de sang “Bombers amb cor”, que segueixen endavant, tot i que amb format diferent.

 

 

Al web donarsang.gencat.cat es pot consultar la ubicació de les campanyes.