Pedro Sánchez ha decretat l'estat d'alarma aquest divendres 13 de març pel coronavirus

Pedro Sánchez ha decretat l'estat d'alarma aquest divendres 13 de març pel coronavirus | ACN

 

 

L'Estat Espanyol està en estat d'alarma. El president Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres, 13 de març, decretàr l'estat d'alarma a partir d'aquest dissabte i  durant quinze dies per fer front a la pandèmia del coronavirus. Ha avisat que el país superarà els deu mil afectats en els pròxims dies.

 

 

Sánchez ha enviat un missatge clar de responsabilitat a la ciutadania: “Tenim un deure personal, seguir les indicacions dels experts i col·laborar units per vèncer el virus“. Així, ha demanat quedar-se a casa com a mostra “d'heroïcisme“. Aquest dissabte es concretaran les mesures que implica l'estat d'alarma.

 

 

“Ens esperen setmanes molt dures. Serà molt dur. Estem a la primera fase del combat contra el virus que lliuren tots els paisos”, ha advertit el president espanyol. La Generalitat de Catalunya ha decretat aquest mateix divendres el tancament d'àrees comercials, gimnasos i locals d'oci; mentre que des de l'Ajuntament s'han augmentat les mesures de prevenció a nivell local

 

 

Sánchez ha demanat a les persones grans i a les que pateixen malalties cròniques limitar al màxim el contacte social per evitar el contagi. I als joves ha demanat que actuïin amb responsabilitat, ja que són transmissors del virus i seran “decisius” per combatre el coronavirus.

 

 

L'estat d'alarma, ha explicat el president, servirà per poder mobilitzar tots els recursos de l'Estat per fer front a la pandèmia de la malaltia i prendre decisions “excepcionals” davant d'una crisi “excepcional”. Aquest dissabte s'ha convocat un consell de ministres extraordinari que haurà de concretar les mesures englobades dins de l'estat d'alarma.

 

 

“Mobilitzarem al màxim els recursos materials per combatir el virus. Però hi ha un recurs fonamental: la victòria depèn de cadascun de nosaltres. L'heroicisme consisteix en rentar-se les mans i quedar-se a casa“, ha finalitzat Pedro Sánchez.