Sánchez decreta l’estat d’alarma i avisa que venen “setmanes molt dures”

by | març 13, 2020 | Societat

Pedro Sánchez ha decretat l'estat d'alarma aquest divendres 13 de març pel coronavirus

Pedro Sánchez ha decretat l'estat d'alarma aquest divendres 13 de març pel coronavirus | ACN

 

 

L'Estat Espanyol està en estat d'alarma. El president Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres, 13 de març, decretàr l'estat d'alarma a partir d'aquest dissabte i  durant quinze dies per fer front a la pandèmia del coronavirus. Ha avisat que el país superarà els deu mil afectats en els pròxims dies.

 

 

Sánchez ha enviat un missatge clar de responsabilitat a la ciutadania: “Tenim un deure personal, seguir les indicacions dels experts i col·laborar units per vèncer el virus“. Així, ha demanat quedar-se a casa com a mostra “d'heroïcisme“. Aquest dissabte es concretaran les mesures que implica l'estat d'alarma.

 

 

“Ens esperen setmanes molt dures. Serà molt dur. Estem a la primera fase del combat contra el virus que lliuren tots els paisos”, ha advertit el president espanyol. La Generalitat de Catalunya ha decretat aquest mateix divendres el tancament d'àrees comercials, gimnasos i locals d'oci; mentre que des de l'Ajuntament s'han augmentat les mesures de prevenció a nivell local

 

 

Sánchez ha demanat a les persones grans i a les que pateixen malalties cròniques limitar al màxim el contacte social per evitar el contagi. I als joves ha demanat que actuïin amb responsabilitat, ja que són transmissors del virus i seran “decisius” per combatre el coronavirus.

 

 

L'estat d'alarma, ha explicat el president, servirà per poder mobilitzar tots els recursos de l'Estat per fer front a la pandèmia de la malaltia i prendre decisions “excepcionals” davant d'una crisi “excepcional”. Aquest dissabte s'ha convocat un consell de ministres extraordinari que haurà de concretar les mesures englobades dins de l'estat d'alarma.

 

 

“Mobilitzarem al màxim els recursos materials per combatir el virus. Però hi ha un recurs fonamental: la victòria depèn de cadascun de nosaltres. L'heroicisme consisteix en rentar-se les mans i quedar-se a casa“, ha finalitzat Pedro Sánchez.

Vols llegir més…?

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Mor una dona de 87 anys en un incendi d’un habitatge a Terrassa

Una dona de 87 anys mor dins d’un edifici incendiat a Terrassa aquest dilluns a la matinada. A les 03.10 hores, els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’un incendi el número 127 del carrer del Bruc, és on han trobat a la víctima en estat crític.

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: