La crisi del coronavirus COVID-19 ha arribat a un punt d’inflexió aquest cap de setmana amb la declaració, el passat divendres 13, de l’estat d’alarma a tot l’estat espanyol, amb tancament de tots els comerços a excepció dels dedicats a farmàcia, alimentació, estancs, perruqueries i altres establiments de primera necessitat. Això s’afegia a l’ordre de tancament de les escoles per part de la Generalitat de Catalunya el dijous 12, així com el tancament d’equipaments aquest cap de setmana a Cerdanyola i Bellaterra.

Si bé l’executiu espanyol no ha limitat la circulació de persones fins a aquest dilluns 16, amb l’excepció de casos de força major o per anar a comprar béns de primera necessitat, aquest divendres diverses zones de Bellaterra ja estaven buides, sense circulació de vianants o vehicles. Durant el cap de setmana, la situació s’ha traduït en aglomeracions als comerços que encara segueixen oberts -com la Farmàcia, el cafè Bonaparte (únicament per comprar pa) i el supermercat Condis-, d’una banda, i desolació total a la resta d’espais durant diumenge, quan no hi havia ningú al carrer. 

Us deixem les dues cares del primer cap de setmana de confinament per coronavirus a Bellaterra en imatges.