Un món aturat

by | març 18, 2020 | Opinió

Quan era petit i em portaven a veure “Els Pastorets”, em meravellava allò que en teatre en diem un “quadre plàstic“. Aleshores, els actors i actrius, componien un quadre temàtic on ningú no es movia. Ara, amb el confinament imposat pel COVID-19 m'han vingut al cap aquells quadres plàstics.

 

 

Tot està aturat; el món està aturat i res no es mou. Ho dic de manera simbòlica, és clar, però aquesta sensació d'aturada del moviment escènic del món m'impressiona, com aleshores ho feien aquells quadres plàstics dels Pastorets. Sorprèn i esparvera veure un món, que es basa essencialment en el moviment, en les presses, en les carreres, aturat.

 

 

I s'ha aturat el ritme del nostre cervell que es veu forçat a reprogramar-se per, primer de tot, entendre que la vida és possible ser viscuda amb un altre ritme, més lent i, segon, estimular la glàndula de la imaginació per fer més agradable aquest atur forçat.

 

 

D'aquest temps que vivim, en traurem alguna cosa? Serem capaços, quan tot torni a la normalitat, d'aprendre alguna lliçó exemplar? Em temo que no, i em temo que tot tornarà a ser com abans i seguirem malbaratant el nostre temps sense entendre que aturar-se de tant en tant és més que necessari, és vital.

Vols llegir més…?

“Trànsits – 2”

“Trànsits – 2”

“Se’m fa difícil no estar-me’n de tornar a parla del trànsit de Bellaterra després de descobrir la barrabassada que s’ha fet al Camí Antic de Sant Cugat (o Camí dels Monjos). Per això he titulat aquest article Trànsits-2, seguint l’estela del que vaig escriure fa cosa d’un mes”.

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

“Quin ha de ser el paper del lector o lectora del futur?”

Si mirem en quin idioma els ciutadans del nostre país accedeixen als mitjans, podríem dir que a les plataformes al cinema tot, o pràcticament tot, és en castellà. El mateix passa a la televisió i la premsa generalista, mentre que la ràdio és majoritàriament en català, i només en els mitjans de proximitat, impresos, digitals…, és pràcticament tot en català, tant a la Catalunya interior com a les àrees metropolitanes. Aquests mitjans són el nostre tresor a preservar, d’arrelament a la comunitat, d’integració, d’aprenentatge del català, d’informació amb rigor, i un llarg etcètera.

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

“Torna el pessebre vivent de Bellaterra”

Article d’opinió d’Ignasi Roda. “Com es fan les tradicions? – Les tradicions?, pot dir algú o més d’algun amb to d’estranyesa, -Les tradicions no es fan, hi són i prou. Venen de lluny, per això son tradicions-. I potser, i en certa manera no estan errats del tot”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: