Un món aturat

by | març 18, 2020 | Opinió

Quan era petit i em portaven a veure “Els Pastorets”, em meravellava allò que en teatre en diem un “quadre plàstic“. Aleshores, els actors i actrius, componien un quadre temàtic on ningú no es movia. Ara, amb el confinament imposat pel COVID-19 m'han vingut al cap aquells quadres plàstics.

 

 

Tot està aturat; el món està aturat i res no es mou. Ho dic de manera simbòlica, és clar, però aquesta sensació d'aturada del moviment escènic del món m'impressiona, com aleshores ho feien aquells quadres plàstics dels Pastorets. Sorprèn i esparvera veure un món, que es basa essencialment en el moviment, en les presses, en les carreres, aturat.

 

 

I s'ha aturat el ritme del nostre cervell que es veu forçat a reprogramar-se per, primer de tot, entendre que la vida és possible ser viscuda amb un altre ritme, més lent i, segon, estimular la glàndula de la imaginació per fer més agradable aquest atur forçat.

 

 

D'aquest temps que vivim, en traurem alguna cosa? Serem capaços, quan tot torni a la normalitat, d'aprendre alguna lliçó exemplar? Em temo que no, i em temo que tot tornarà a ser com abans i seguirem malbaratant el nostre temps sense entendre que aturar-se de tant en tant és més que necessari, és vital.

Vols llegir més…?

“La gran riuada”

“La gran riuada”

Tenia 9 anys. Plovia a bots i barrals. Encara érem a Bellaterra. Aleshores les vacances escolars acabaven a finals de setembre, quan llavors, es feien les maletes i tornàvem a Barcelona. Era un 25 de setembre i era un dimarts.

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

“Bellaterra monàrquica? En motiu de la mort d’Elisabet II”

Bellaterra va ser fundada sens dubte per monàrquics i les seves maneres de fer les podríem titllar com gestores d’un petit reialme que s’havia constituït per reial decret – valgui la redundància – amb la permissivitat del moment d’una administració local, Cerdanyola del Vallès, que maldava per gestionar un poble que en qüestió de 30 anys havia passat de la pagesia a la indústria.

“La Festa Major ‘en minúscules'”

“La Festa Major ‘en minúscules'”

Però, per què la nit del divendres ha desaparegut? Cóm és que els joves no hi eren a la nit jove? Per què la única nit de la festa es va acabar a les 2 hores…? Ja no es fan des de fa temps les Gincames del Grup escolta o la Gincama Motor. Tampoc es fa el concurs de Pintura Ràpida ni tantes altres activitats que donaven joc, dins una mateixa franja, a que els veïns de diferents edats tinguéssin l’agenda “plena”.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: