Mossos d'Esquadra aturaran als conductors per esbrinar els motius dels seus desplaçaments
Mossos d'Esquadra aturaran als conductors per esbrinar els motius dels seus desplaçaments | Mossos d'Esquadra

 

 

Els Mossos d'Esquadra,  desplegaran a partir d'aquest divendres 20 de març, i durant tot el cap de setmana, controls policials específics a les principals carreteres i autopistes catalanes per les mesures de restricció pel coronavirus, coordinadament amb les Policies Locals. Ho faran per garantir el compliment de les mesures de confinament dictades pel Reial Decret d'Estat d'Alarma

 

 

Agents de les Àrees Regionals de Trànsit i les Àrees Regionals de Recursos Operatius s'encarregaran de dur a terme aquests punts de control en vies interurbanes i d'entrada a municipis de segones residències. Els agents controlaran que els vehicles que circulen per les vies no estan infringint les mesures de restricció decretades des del passat 15 de març.

 

 

El confinament afecta a tota la població, que s'ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana. Per aquest motiu, els agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran a totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el Reial Decret i, a més si el vehicle està ocupat per més d'una persona, es procedirà a denunciar també per aquest fet.

 

 

El cos policial recorda que les sancions per infringir aquestes mesures oscil·len entre els 600 i els 30.000 euros, i que les activitats a l'aire lliure com passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

 

 

D'altra banda, els agents de la Generalitat, conjuntament amb Protecció Civil, fan una crida a la població perquè respecti el confinament decretat durant tota la setmana (inclòs dissabte i diumenge) i no surti de casa a no ser per causes de força major o les que es preveuen legalment. En general, s'apel·la a la responsabilitat i solidaritat de la població per tal d'evitar la propagació del COVID-19 i el col·lapse del sistema sanitari.