Quatre veïns de la ciutat, atrapats en un creuer al mediterrani pel coronavirus

by | març 20, 2020 | Societat

Creuer Costa Pacífica en una foto promocional

Creuer Costa Pacífica en una foto promocional | Costa Creuers

 

 

Quatre veïns de Cerdanyola del Vallès es troben atrapats en un creuer procedent d'Argentina. Estava previst que el creuer Costa Pacífica en el qual viatgen els deixés a Barcelona el 21 de març, però les afectacions i limitacions a causa de la pandèmia del coronavirus els ha portat a Gènova, des d'on esperen poder tornar a Catalunya.

 

 

Fa un mes, en Manel Jiménez i la Mari Garcia, cerdanyolencs de 71 i 70 anys, van sortir de viatge cap a Argentina amb dues parelles d'amics, una també de Cerdanyola i l'altre de Sitges. Segons explica la filla d'en Manel i la Mari, quan estaven de tornada cap a Barcelona des de Buenos Aires, en arribar a Tenerife els van comunicar que no podrien baixar a cap port espanyol. La família dels cerdanyolencs que es troben al creuer explica al TOT que des del Port de Barcelona com el Consolat espanyol a Marsella asseguren “no entendre” perquè no han desembarcat a Barcelona.

 

 

Passant de llarg els ports espanyols, el creuer va dirigir-se cap a Marsella perquè desembarquessin i poguessin tornar a Barcelona des d'un altre tipus de transport. Les autoritats franceses, però, no han permès desembarcar als passatgers que no són francesos. “Lamentablement, l'Autoritat Francesa no va permetre el desembarcament a Marsella de cap altre passatger amb una nacionalitat diferent, a causa de les darreres decisions preses pel Govern de restringir els viatges al país”, explica l'empresa Costa Cruceros en un comunicat.

 

 

Després de no poder baixar a Marsella, el pròxim destí dels cerdanyolencs és Gènova, on, si no hi ha canvis, els deixaran baixar. “Ells es troben bé i a l'espera de veure què passa Gènova”, explica la seva filla. “Un cop hagi finalitzat el desembarcament, els passatgers seran acompanyats als seus vols i trasllats a través d'un cordó sanitari d'aïllament organitzat per Costa”, assenyala l'empresa turística.

 

 

Entre els passatgers, però hi ha incertesa sobre el mitjà de transport amb el qual hauran de tornar a casa. Mentre que els cerdanyolencs accepten tornar a Barcelona en autocar, els viatgers d'altres parts de l'Estat com Sevilla o Almeria no estan d'acord en passar tantes hores de viatge en autobús. A bord del creuer hi ha unes 166 persones de nacionalitat espanyola, però també hi ha viatgers provinents d'Argentina o Brasil, entre altres països, que han perdut les reserves hoteleres i els vols de tornada a Amèrica.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: