Creuer Costa Pacífica en una foto promocional
Creuer Costa Pacífica en una foto promocional | Costa Creuers

 

 

Quatre veïns de Cerdanyola del Vallès es troben atrapats en un creuer procedent d'Argentina. Estava previst que el creuer Costa Pacífica en el qual viatgen els deixés a Barcelona el 21 de març, però les afectacions i limitacions a causa de la pandèmia del coronavirus els ha portat a Gènova, des d'on esperen poder tornar a Catalunya.

 

 

Fa un mes, en Manel Jiménez i la Mari Garcia, cerdanyolencs de 71 i 70 anys, van sortir de viatge cap a Argentina amb dues parelles d'amics, una també de Cerdanyola i l'altre de Sitges. Segons explica la filla d'en Manel i la Mari, quan estaven de tornada cap a Barcelona des de Buenos Aires, en arribar a Tenerife els van comunicar que no podrien baixar a cap port espanyol. La família dels cerdanyolencs que es troben al creuer explica al TOT que des del Port de Barcelona com el Consolat espanyol a Marsella asseguren “no entendre” perquè no han desembarcat a Barcelona.

 

 

Passant de llarg els ports espanyols, el creuer va dirigir-se cap a Marsella perquè desembarquessin i poguessin tornar a Barcelona des d'un altre tipus de transport. Les autoritats franceses, però, no han permès desembarcar als passatgers que no són francesos. “Lamentablement, l'Autoritat Francesa no va permetre el desembarcament a Marsella de cap altre passatger amb una nacionalitat diferent, a causa de les darreres decisions preses pel Govern de restringir els viatges al país”, explica l'empresa Costa Cruceros en un comunicat.

 

 

Després de no poder baixar a Marsella, el pròxim destí dels cerdanyolencs és Gènova, on, si no hi ha canvis, els deixaran baixar. “Ells es troben bé i a l'espera de veure què passa Gènova”, explica la seva filla. “Un cop hagi finalitzat el desembarcament, els passatgers seran acompanyats als seus vols i trasllats a través d'un cordó sanitari d'aïllament organitzat per Costa”, assenyala l'empresa turística.

 

 

Entre els passatgers, però hi ha incertesa sobre el mitjà de transport amb el qual hauran de tornar a casa. Mentre que els cerdanyolencs accepten tornar a Barcelona en autocar, els viatgers d'altres parts de l'Estat com Sevilla o Almeria no estan d'acord en passar tantes hores de viatge en autobús. A bord del creuer hi ha unes 166 persones de nacionalitat espanyola, però també hi ha viatgers provinents d'Argentina o Brasil, entre altres països, que han perdut les reserves hoteleres i els vols de tornada a Amèrica.