violència masclista | Pixabay

 

 

La Diputació de Barcelona ha dissenyat la campanya “Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament” i posa a la disposició dels ens locals materials de difusió, on hi ha els telèfons d'atenció contra la violència masclista, amb l'objectiu d'interpelar directament a la ciutadania per fer-la partícep i co-responsable a l'hora de denunciar qualsevol cas de violències masclistes que en tingui coneixement.

 

 

Aquests materials, que es poden decarregar en aquest enllaç, s'han dissenyat amb la idea de difondre'ls per les xarxes xocials i també per ser distribuïts en els comerços de primera necessitat com són: farmàcies, botigues d'alimentació, forns de pa, supermercats, llocs on les possibles víctimes de violència poden anar soles i demanar ajuda.

 

 

El confinament obligatori que ha derivat de l'estat d'alarma, decretat pel govern central fruit de la pandèmia del COVID-19, ha trasbalsat la vida de la població de manera general i de manera específica de les dones.

 

 

Cartell contra la violència masclista durant el confinament

Cartell contra la violència masclista durant el confinament | Diputació de Barcelona

 

 

Un dels impactes de gènere que està tenint és que moltes dones, i els seus fills i filles, estan obligades a conviure amb el seu agressor, alhora que els serveis d'atenció especialitzada estan patint una reconfiguració, davant aquesta situació d'excepcionalitat, i no poden garantir les mateixes prestacions que en condicions normals.

 

 

La convivència obligada afecta a les dones víctimes de violència masclista que estaven en programes d'assistència, i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual, però també pot agreujar els casos de violència latent, i fer-ne aflorar de nous. Davant aquesta situació, la Diputació de Barcelona ha cercat, amb aquesta campanya, un recurs per fer arribar informació a les dones víctimes de violència.