L'experiència amb els instruments és molt important pels valors dels infants
Les escoles bressol ajuden en el desenvolupament dels infants en molts aspectes | La Llar d'en Pitus

 

 

Les escoles bressol privades de tota Catalunya, entre les quals es troba la Llar d'en Pitus de Bellaterra, han demanat responsabilitat a l'administració per poder garantir la seva continuïtat, així com del servei que fan a la ciutadania. Ho van fer aquest dilluns 30 de març en un comunicat dirigit al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, a més de diversos mitjans de comunicació d'abast local i nacional. 

 

 

A la carta s'indica que aquest tipus de centres formen part del Departament d'Educació, són centres escolars aprovats i formen part de la xarxa d'escoles de Catalunya i que, a causa de la situació de confinament i tancament de centres escolars, “ens trobem en una situació similar de pràcticament suspensió de pagaments“. Recorden, a més, que “en el cas de 0-3 anys ofertem el 60-65% de places disponibles en cadascun dels municipis de Catalunya”.

 

 

El text indica que totes les escoles bressol privades depenen exclusivament dels ingressos per quota segons cada infant escolaritzat i, per tant, “sense aquests ingressos les escoles NO podem fer front a les despeses fixes (impostos, IRPF, SS.SS, hipoteques, llum, gas, electricitat,…)”. Destaquen, a més, que sense aquests ingressos, sumats a “les poques ajudes que se’ns donen”, la continuïtat de les escoles bressol privades “és absolutament inviable”. 

 

 

En especial, la crítica del comunicat se centra en què, tot i que des de l’Associació Catalana De Llars d’Infants es demana optar per una quota d'escolaritat reduïda, “des de l’Agència Catalana de Consum s’està dient a les famílies d’arreu de Catalunya que NO han de fer front a cap rebut”. Encara més, “des del Departament d’Educació s’està informant a les famílies s’han d’abonar les quotes escolars de l’ensenyament obligatori però la d’ensenyament no obligatori, NO”. 

 

 

En aquest sentit, des del text en representació i interès de les escoles bressol de Catalunya sol·liciten ajuda, ja que “si no, el dia que es puguin reobrir les escoles, la gran majoria d’escoles bressol privades haurem fet fallida” i no hi haurà suficients places a les escoles bressol públiques per absorbir la demanda. I és que, assegura el text, aquestes “estan al 100% d’ocupació”, i per tant, “la xarxa pública d’escoles bressol no podrà fer front al gran volum d’infants”.