Calamars farcits
Calamars farcits | mediterraniacuinadesempre.blogspot.com

 

 

Els últims freds de l'hivern encara cuegen i fan que segueixin venint de gust plats calents i gustosos. Els guisats són una opció ideal per a poder gaudir de la oportunitat d'un bon dinar calent i consistent a taula. Tot i això, aquests plats solen implicar una llarga estona d'el·laboració que no sempre tenim disponible i a vegades això ens pot frenar a l'hora de cuinar-los.

 

 

Per això, durant aquesta temporada de confinament, els guisos són una manera ideal d'entretenir-nos i treure el millor de la nostra faceta com a xefs, alhora que ens permet arribar a fer àpats de campionat. Avui, per a aprofitar el nostre temps, us proposem una recepta de complicada el·laboració però boníssims resultats: uns calamars farcits. Us apunteu a provar-la?

 

 

Què necessitem?

 • 8 calamars grans
 • 300 grams de carn picada de vedella
 • 300 grams de carn picada de porc
 • 16 gambes mitjanes
 • Un grapadet de pinyons
 • Sal
 • Pebre
 • 5 tomàquets ratllats
 • 2 cebes
 • 1 got petit de brandi o whisky
 • Oli d’oliva
 • 1 cullereta de sucre

 

 

Per a la picada:

 • 2 llesques de pa torrat
 • 4 o 5 alls grossos
 • 4 o 5 branques de julivert
 • 12 o 14 ametlles torrades
 • 12 o 14 avellanes torrades

 

 

Mans a la cuina!

 • Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, i les carns picades una mica de sal i pebre
 • Picar una ceba i sofregir juntament amb els 3 dents d’alls, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes i coure a foc lent, fins que estigui la carn i la ceba rosada
 • Retirar del foc i afeixí una mica de pinyons, la quantitat dependrà del vostre gust, a mi personalment m´agrada possar un grapadet, que es notin però no massa. Deixar refredar una mica i omplir les bosses de calamar i tanquem amb un escuradents
 • En una cassola de ferro o de fang posem oli i fregim primer una mica les gambes, les retirem i enrrossim els calamars per les dos bandes
 • Retirem de la cassola i al mateix oli posem primer la ceba ratllada i deixem fer a foc let per anar confitant. Una vegada feta la ceba afegim el tomàquet ratllat, posem 1 cullereta de sucre i deixem fer
 • Afegim el got de whisky i quant s’ha evaporat posem els calamars 1 got de aigua i deixem fer a foc mig. Deixem fer 10 minuts i afegim la picada, que farà gracies al pa, espessir la salsa
 • Deixar fer 1/2 hora a foc lent. Quan faltin unes 10 minuts posem les gambes
 • Per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció
 • Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, i les carns picades una mica de sal i pebre
 • Picar una ceba i sofregir juntament amb els 3 dents d’alls, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes i coure a foc lent, fins que estigui la carn i la ceba rosada
 • Retirar del foc i afeixí una mica de pinyons, la quantitat dependrà del vostre gust, a mi personalment m´agrada possar un grapadet, que es notin però no massa. Deixar refredar una mica i omplir les bosses de calamar i tanquem amb un escuradents
 • En una cassola de ferro o de fang posem oli i fregim primer una mica les gambes, les retirem i enrrossim els calamars per les dos bandes
 • Retirem de la cassola i al mateix oli posem primer la ceba ratllada i deixem fer a foc let per anar confitant. Una vegada feta la ceba afegim el tomàquet ratllat, posem 1 cullereta de sucre i deixem fer
 • Afegim el got de whisky i quant s’ha evaporat posem els calamars 1 got de aigua i deixem fer a foc mig. Deixem fer 10 minuts i afegim la picada, que farà gracies al pa, espessir la salsa
 • Deixar fer 1/2 hora a foc lent. Quan faltin unes 10 minuts posem les gambes
 • Per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció

 

 

Bon profit!