Calamars farcits, un delit pels últims freds

by | abr. 1, 2020 | Pa Amb Oli

Calamars farcits

Calamars farcits | mediterraniacuinadesempre.blogspot.com

 

 

Els últims freds de l'hivern encara cuegen i fan que segueixin venint de gust plats calents i gustosos. Els guisats són una opció ideal per a poder gaudir de la oportunitat d'un bon dinar calent i consistent a taula. Tot i això, aquests plats solen implicar una llarga estona d'el·laboració que no sempre tenim disponible i a vegades això ens pot frenar a l'hora de cuinar-los.

 

 

Per això, durant aquesta temporada de confinament, els guisos són una manera ideal d'entretenir-nos i treure el millor de la nostra faceta com a xefs, alhora que ens permet arribar a fer àpats de campionat. Avui, per a aprofitar el nostre temps, us proposem una recepta de complicada el·laboració però boníssims resultats: uns calamars farcits. Us apunteu a provar-la?

 

 

Què necessitem?

  • 8 calamars grans
  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 300 grams de carn picada de porc
  • 16 gambes mitjanes
  • Un grapadet de pinyons
  • Sal
  • Pebre
  • 5 tomàquets ratllats
  • 2 cebes
  • 1 got petit de brandi o whisky
  • Oli d’oliva
  • 1 cullereta de sucre

 

 

Per a la picada:

  • 2 llesques de pa torrat
  • 4 o 5 alls grossos
  • 4 o 5 branques de julivert
  • 12 o 14 ametlles torrades
  • 12 o 14 avellanes torrades

 

 

Mans a la cuina!

  • Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, i les carns picades una mica de sal i pebre
  • Picar una ceba i sofregir juntament amb els 3 dents d’alls, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes i coure a foc lent, fins que estigui la carn i la ceba rosada
  • Retirar del foc i afeixí una mica de pinyons, la quantitat dependrà del vostre gust, a mi personalment m´agrada possar un grapadet, que es notin però no massa. Deixar refredar una mica i omplir les bosses de calamar i tanquem amb un escuradents
  • En una cassola de ferro o de fang posem oli i fregim primer una mica les gambes, les retirem i enrrossim els calamars per les dos bandes
  • Retirem de la cassola i al mateix oli posem primer la ceba ratllada i deixem fer a foc let per anar confitant. Una vegada feta la ceba afegim el tomàquet ratllat, posem 1 cullereta de sucre i deixem fer
  • Afegim el got de whisky i quant s’ha evaporat posem els calamars 1 got de aigua i deixem fer a foc mig. Deixem fer 10 minuts i afegim la picada, que farà gracies al pa, espessir la salsa
  • Deixar fer 1/2 hora a foc lent. Quan faltin unes 10 minuts posem les gambes
  • Per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció
  • Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, i les carns picades una mica de sal i pebre
  • Picar una ceba i sofregir juntament amb els 3 dents d’alls, quan agafa color afegir la carn, juntament amb les potes i les ales del calamar picadetes i coure a foc lent, fins que estigui la carn i la ceba rosada
  • Retirar del foc i afeixí una mica de pinyons, la quantitat dependrà del vostre gust, a mi personalment m´agrada possar un grapadet, que es notin però no massa. Deixar refredar una mica i omplir les bosses de calamar i tanquem amb un escuradents
  • En una cassola de ferro o de fang posem oli i fregim primer una mica les gambes, les retirem i enrrossim els calamars per les dos bandes
  • Retirem de la cassola i al mateix oli posem primer la ceba ratllada i deixem fer a foc let per anar confitant. Una vegada feta la ceba afegim el tomàquet ratllat, posem 1 cullereta de sucre i deixem fer
  • Afegim el got de whisky i quant s’ha evaporat posem els calamars 1 got de aigua i deixem fer a foc mig. Deixem fer 10 minuts i afegim la picada, que farà gracies al pa, espessir la salsa
  • Deixar fer 1/2 hora a foc lent. Quan faltin unes 10 minuts posem les gambes
  • Per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció

 

 

Bon profit! 

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: