La Generalitat suspèn el pagament del transport públic per ajudar als treballadors essencials

by | abr. 1, 2020 | Societat

Interior de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra

Interior de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Bellaterra | Toni Alfaro

 

 

El Govern va aprovar aquest dimarts 31 de març un acord de govern per impulsar la suspensió temporal del pagament al transport públic davant l’evolució de l’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Ho fan en reconeixement a la tasca tan crucial que realitzen aquests dies les persones que treballen en els serveis essencials.

  

 

Seguint aquesta resolució, el Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità de l’àrea de Barcelona va aprovar, aquest 31 de març del 2020, la suspensió temporal del pagament de les tarifes del transport públic fins el proper 9 d’abril. Això implica que, a partir del dijous 2 d’abril, es podrà viatjar en transport públic sense abonar la tarifa. Aquesta suspensió es mantindrà mentre sigui vigent el Reial Decret Llei 10/2020, de 29 de març, que restringeix la mobilitat laboral a les persones que treballen en serveis essencials. La suspensió s’aixecarà automàticament el dia 9 d’abril, data final de vigència de la restricció.

 

 

Aquest acord, consensuat per les administracions consorciades, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), es posa la xarxa, durant aquests dies, a disposició de les persones dedicades a serveis essencials i que estan autoritzades a desplaçar-se.

  

 

El cos de Mossos d’Esquadra i les policials locals vetllaran perquè els desplaçaments només siguin efectuats per les persones que poden fer-ho d’acord amb la normativa vigent. Si es detectés que la mesura implica un augment de la mobilitat no essencial s’activarien els mecanismes per anul·lar-la de manera immediata, diuen des del Govern de la Generalitat. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: