La llibreria i papereria Paper's de Bellaterra
La llibreria i papereria Paper's de Bellaterra | Arxiu

 

 

Els editors de premsa, distribuïdors i gerents de punt de venda de premsa i articles de papereria recorden que els ciutadans i ciutadanes poden anar a comprar el seu diari tot i les limitacions del decret d'estat d'alarma del govern espanyol. I és que, asseguren a un comunicat conjunt, el Real Decreto 10/2020 de 29 de març del govern de l'estat autoritza als quioscos a obrir i, per tant vendre premsa com diaris i revistes

 

 

Expliquen al text que fan aquesta comunicació “tras comprobar que en algunos municipios de España las fuerzas de seguridad han comunicado a los ciudadanos que no está autorizada la salida del domicilio para adquirir la prensa, algo que sí recoge la nueva regulación“. Tenint en compte això, editors i distribuïdors demanen que “permitan la apertura de los establecimientos de venta de diarios y revistas, así como la libre circulación de las personas”, així com que es comuniqui “de forma urgent” als agents de policia

 

 

El gremi també demana que es permeti la lliure circulació per entregar a domicili diaris i revistes als ciutadans que ho desitgin, maximitzant així la seva seguretat sanitària. Una excepció d'activitat laboral, la de punts de venda de premsa, que estaria recollida en l'excepció número 11 del Real Decreto, que detalla que es manté l'activitat de “las personas trabajadoras que prestan servicios en puntos de venta de prensa”. 

 

 

Per la seva banda, la Llibreria Paper's de Bellaterra ja va organitzar fa dies un sistema de venda de premsa i altres articles de papereria a domicili

 

Nota de premsa del gremi de quiosquers espanyols
Nota de premsa del gremi de quiosquers espanyols | Gremi de quiosquers