Una patrulla dels Mossos d'Esquadra
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

 

Els Mossos d'Esquadra intensifiquen durant aquests dies els patrullatges a Bellaterra i arreu de Catalunya al voltant d'establiments considerats essencials. En concret, es tracta de comerços com farmàcies o botigues d'alimentació, amb especial atenció en els horaris d'obertura i de tancament, quan hi pot haver menys persones al carrer.

 

 

Amb la declaració de l'estat d'alarma decretada per reduir els contagis de coronavirus únicament poden obrir al públic aquells comerços o serveis de primera necessitat. El decret també va establir limitacions en la mobilitat de les persones que només poden sortir al carrer per les causes de força major. Aquesta menor mobilitat de ciutadans fa que hi hagi menys presència de persones al carrer, sobretot quan els establiments de primera necessitat obren o comencen a tancar.

 

 

Per tant, que només estiguin obertes les botigues de serveis essencials juntament amb la menor presència de gent pel carrer pot provocar que aquests comerços puguin ser un objectiu pels lladres i que els propietaris i treballadors puguin tenir sensació d'inseguretat.

 

 

Per això, a banda del patrullatge, els Mossos també incrementaran els contactes de proximitat i mantindran els canals de comunicació per tal de copsar les preocupacions dels propietaris i treballadors dels comerços que estan oberts, donar-los consells de seguretat per evitar ser víctimes de robatoris i reduir la seva percepció d'inseguretat.

 

 

El cos de la Generalitat, a banda de la feina que fa aquests dies per fer complir les restriccions decretades pel coronavirus, segueix treballant per garantir la seguretat de tots els ciutadans. Si qualsevol persona o treballador d'un establiment essencial que obre aquests dies detecta algun fet sospitós o és víctima d'un delicte, pot trucar com sempre al telèfon d'emergències 112 per activar la patrulla policial.