El Govern de la Generalitat ha comprat 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran anar a recollir a les farmàcies a partir de dimarts 13, quan arribaran les 100.000 primeres. Així ho ha explicat, aquest dijous 9 d'abril, la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, qui ha demanat que dimarts prioritzin la recollida de les mascaretes les persones que hagin de tornar a la feina i que no en tinguin.

 

La Generalitat ha explicat que la compra de les mascaretes, que s'ha fet a una empresa del Maresme, permetrà que cada ciutadà en tingui dues, i es complementarà amb qualsevol que hagin fet, a banda, ajuntaments o altres institucions. Les primeres mascaretes arribaran dimarts 14 d'abril i es repartiran de forma gradual per tota Catalunya.

 

Per recollir les mascaretes serà necessari presentar la targeta sanitària a la farmàcia. D'altra banda, Budó també ha garantit que els 14 milions de mascaretes comprades són per la ciutadania, i formen part d'una comanda al marge de les que es fan per abastir als serveis essencials, com els sanitaris o els d'emergència.

  

  

“Aquests dies hi haurà molta més gent desplaçant-se, demanem l'ús de mascaretes, i de guants”, ha dit Budó, remarcant la necessitat de “l'autoprotecció” per evitar la propagació del virus. La consellera ha lamentat la decisió de l'executiu espanyol d'aixecar el confinament total, ja que això provocarà que prop d'un milió de treballadors catalans dimarts hagin de desplaçar-se per anar a la feina. “El virus té dos aliats, les presses i la imprudència”, ha afirmat.

  

  

Budó ha demanat a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d'entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.