Residència El Cim de Bellaterra
Residència El Cim de Bellaterra | Cim Bellaterra

 

 

La Unidad Militar de Emergencias (UME) de l'exèrcit espanyol ha arribat a Bellaterra per ajudar en la desinfecció de la residència El Cim de Bellaterra, situada al Camí Antic de Sant Cugat. Ho ha fet el matí d'aquest dimarts 14 d'abril, després que des de la residència acceptessin la seva ajuda, ja que s'han detectat casos de COVID-19 al centre geriàtric bellaterrenc.

 

 

Des de la residència bellaterrenca destaquen al TOT Cerdanyola que fins ara, eren l'únic centre de la ciutat que no tenia cap cas de COVID-19 perquè van aplicar mesures preventives molt abans de ser obligatories per l'estat d'alarma decretat el 14 març. Ara, un mes desprès, la residència ha registrat el primer cas de coronavirus i l'UME s'ha traslladat per fer tasques de desinfecció. 

 

 

El passat dimecres 8 d'abril, l'UME ja havia intervingut a altres centres de la ciutat, com la Residència de Lesseps, al barri de Canaletes. Tanmateix, fonts de la mateixa residència diuen que no es va actuar el mateix dia 8 perquè encara no hi havia casos: “la Unitat Militar podria haver actuat amb anterioritat a la residència, però seguint el consell de la mateixa UME, es va decidir endarrerir l'actuació per evitar el possible risc que els mateixos membres de l'UME introduïssin el virus a l'interior del centre, tot i seguir un estricte protocol de seguretat”, expliquen des de El Cim.

 

 

Des de la residència també destaquen que les tasques de desinfecció als edificis públics es consideren “mesures pal·liatives i malauradament no tenen valor preventiu”. El centre de gent gran, que compta amb 47 places per a interns, continuarà aïllat durant les pròximes setmanes. 

 

 

L'intervenció de l'UME és habitual a diferents poblacions catalanes, ja que l'exèrcit ha intervingut a una quantitat important de residències del territori català, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, per ajudar a mantenir a ratlla el coronavirus.