El curs escolar acabarà al juny i es planteja fer classes de reforç al juliol

by | abr. 15, 2020 | Societat

Es canvia el calendari per demanar les beques escolars

Es canvia el calendari per demanar les beques escolars | Cedida

 

 

El curs escolar acabarà el mes de juny, tal com han acordat el Govern Espanyol amb les conselleries de cada comunitat autònoma, el dimecres 15 d'abril, i cada autonomia podrà impulsar activitats durant l'estiu per reforçar el temps perdut durant el confinament pel coronavirus. D'aquesta manera, s'evita allargar més enllà el curs escolar per recuperar les jornades perdudes fruit del tancament de les escoles.

 

 

És per això, que el govern ha ofert a les diferents comunitats autònomes la possibilitat d'organitzar o donar suport a la realització d'activitats de reforçament durant el període estival a partir de juliol, “en formes diverses i combinades amb activitats lúdiques”, que poden estar promogudes per altres administracions o organitzacions, i que poden comptar amb voluntaris, però sempre en contacte amb els centres educatius i els docents, tal com ha explicat el Govern d'Espanya.

 

 

La promoció com a “regla general”

 

Sobre l'avaluació dels més de vuit milions d'estudiants no universitaris que fa un mes que estan tancats a casa, Celaá s'ha mostrat partidària que, de cara al final de curs, la promoció de l'alumnat sigui “la regla general” i que, els que repeteixin curs, siguin “l'excepció”:

 

La ministra ha destacat que la promoció de curs serà la norma i que “sempre ho és” i que la repetició ha de ser excepcional “ara amb més motiu”

El sindicat de funcionaris Central Sindical Independent (CSIF) ha assenyalat en un comunicatque, en la reunió sectorial d'aquest dimecres, s'ha descartat atorgar un aprovat general a l'alumnat. Sí que s'ha acordat que, a través de l'avaluació contínua, s'ofereixin “les màximes garanties perquè la repetició sigui una mesura extraordinària”.

 

A l'hora d'avaluar, des del Ministeri han traslladat la plena confiança en els docents, que són els que “millor coneixen” l'estudiant i poden decidir si passa de curs o és “molt més avantatjós per ell” que repeteixi, també a 4t d'ESO i a 2n de Batxillerat.

Sobre les recuperacions de matèries suspeses, Celaá ha informat que hi haurà temes que s'hauran de recuperar el curs que ve. “El pròxim curs haurà d'incorporar els reforços no profundament cursats en el 19-20”. I el secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana, ha estat més clar en afirmar que els alumnes “podran avançar alhora que recuperen coses que tenen pendents”.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: