Una noia compra a un supermercat amb una mascareta
Una noia compra a un supermercat amb una mascareta | ACN

 

 

El govern de la Generalitat de Catalunya va indicar el passat dijous 9 d'abril que a partir del passat dimarts 14, els catalans i catalanes podrien anar a buscar la seva mascareta gratuïta a les farmàcies. Dies després, el govern català va rectificar i la nova data serà el pròxim dilluns 20 d'abril. 

 

 

Si bé moltes mascaretes ja han començat a arribar a la població que viatjava en transport públic, aquestes estan proporcionades directament pel Ministerio del Interior de l'estat espanyol. A diferència d'aquestes, que estan restringides a la població que s'incorporava aquest dimarts a la seva feina, les mascaretes de la Generalitat, fetes a una empresa del Maresme, estan destinades a tota la població, si bé es prioritza a aquells que es desplacen a la feina. 

 

 

Les primeres 100.000 mascaretes arribaran, doncs el proper dilluns i s'aniran distribuint de forma progressiva per tot el territori català, fins a arribar a la totalitat de 14 milions de mascaretes. Com ja s'havia indicat amb anterioritat, es podran recollir a les farmàcies amb la targeta sanitària