Veïns compren llibres a la Llibreria Paper's durant la celebració del Sant Jordi 2019 | Toni Alfaro

 

 

El Gremi de Llibreters de Catalunya proposa celebrar la diada de Sant Jordi el pròxim 23 de juliol. Han fet la proposta juntament amb el Gremi de Floristes de Catalunya, i assegura que s'hauria de fer “en els termes i condicions que les autoritats sanitàries i els governs determinin i amb un format adaptat a l'estiu”. 

 

 

Amb la crisi del coronavirus i el confinament de la població a les llars, la celebració del dia del llibre i la rosa -que segons el calendari s'hauria de celebrar el pròxim dijous 23- s'haurà de posposar. Per això, “el proper 23 d'abril no se celebrarà el Dia del Llibre i la Rosa i no hi haurà el tradicional descompte en els vendes que es facin durant la jornada”, expliquen des del gremi. 

 

 

Tot i això, l'agrupació de llibreters i floristes fa  “una crida a la ciutadania perquè continuï comprant llibres a la seva llibreria de proximitat, aquella que cada dia de l'any aconsella, serveix i cuida els llibres”, a més de contribuir al teixit cultural local. Entre elles, es troba la Llibreria Paper's Bellaterra, que fa repartiment a domicili des de fa setmanes

 

 

Per a mantenir la màgia de Sant Jordi, els llibreters i llibreteres engeguen la campanya #senseparadesperosenseparar per impulsar la venda online i per telèfon de llibres, durant els dies pròxims, per rebre els llibres a casa. D'altra banda, proposen una acció pública amb el lema #llibresalaire, “una crida a tothom perquè sortim a les finestres, als terrats, patis o balcons de casa i llegim en veu alta, per acabar amb un aplaudiment amb el crit del nom de la nostra llibreria”, el mateix dia 23, a les 12 i les 18 h.