Llençols confeccionats per l'empresa cerdanyolenca i cedits a hospitals
Llençols confeccionats per l’empresa cerdanyolenca i cedits a hospitals | Cedida

Una sèrie de veïnes de Bellaterra ha ajudat desinteressadament a una empresa de Cerdanyola en la confecció de llençols de cotó per l’Hospital del Mar de Barcelona. Així ho ha confrmat l’empresa cerdanyolenca Grassoler, dedicada a la fabricació de sofàs, que agraeixen la seva actuació: “ens ha emocionat molt la resposta de gent externa a l’empresa, com un grup d’àvies de Bellaterra, que s’hi han aplicat amb tota l’energia del món”. 

En concret, l’empresa cerdanyolenca ha cedit sis sofàs que tenien exposats a la planta del carrer de la Clota, a més de tauletesfundes i coixins. El material donat ja es troba a les sales de descans dels sanitaris i metges del centre hospitalari i el pavelló esportiu que s’ha habilitat al costat.

Grassoler també va oferir el seu departament de cosits per fer bates i mascaretes, però es va haver de retirar la proposta per les dificultats d’accedir a les matèries primeres. La col·laboració de l’empresa amb l’Hospital del Mar també es va estendre als llençols per a l’Hospital del Mar i el pavelló. Des de l’empresa asseguren que, malgrat la dificultat, van aconseguir la col·laboració dels seus proveïdors, que van donar roba blanca de cotó i la certificació que els homologava.

Treballadors de Grassoler treballen en els llençols
Treballadors de Grassoler treballen en els llençols | Cedida

Després de la confecció dels llençols, van afrontar el repte de fer antifaços rentables per tal que els pacients del pavelló -aïllats per plafons però sense sostre- poguessin descansar, davant la impossibilitat d’apagar llums. La primera prova els va sortir bé però necessitaven una goma elàstica més adient. Per aconseguir-la, van fer una crida a través de Facebook i una veïna de Montcada i Reixac va respondre cedint 1.000 metres. Els Mossos d’Esquadra van fer el trasllat i en la confecció hi va participar personal de Grassoler, però també veïns i veïnes des de casa seva. En total, van aconseguir fer mig miler d’antifaços. Als quals se’n van sumar 500 més d’uns altres veïns que, assabentats de la iniciativa i patint per si feien curt, van trobar una oportunitat per internet i la van aprofitar.

Des de Grassoler agreixen la col·laboració de tothom que d’una manera o altra s’hi ha implicat: “Ha estat fantàstic. Tot ha estat voluntari, ningú ha volgut cobrar res, ni hores ni materials… A més, han editat un vídeo “que volem que també s’entengui com un petit retorn i un enorme agraïment a totes aquelles persones que ens han volgut ajudar en aquests moments tan difícils”.

Podeu veure el vídeo a continuació: