El confinament dispara el creixement de la venda online

by | abr. 17, 2020 | Societat

Les compres per Internet han augmentat molt des de l'inici del confinament

Les compres per Internet han augmentat molt des de l'inici del confinament | Cedida

 

 

La corba de creixement que registra el comerç electrònic a causa de l'epidèmia de la Covid-19 es consolida. Des del passat 21 de març, les vendes de l'e-commerce han augmentat un 24%, en comparació amb el 55% de creixement registrat en el període del 13 al 20 de març.

 

 

En les últimes setmanes han crescut sobretot categories com el Material escolar (79%) i la Jardineria (78%). També han remuntat sectors que inicialment havien patit caigudes, com les Manualitats (36%) i el Vi (39%). En canvi, la Moda i el calçat (-35%) continuen caient en menor mesura i també baixen segments que van tenir un gran auge en els primers dies del confinament com els Esports (-34%). En molts casos aquesta caiguda es deu a la creixent falta d'estoc, alerten alguns comerços electrònics.

 

 

Es tracta de la segona entrega d'un estudi realitzat per Guillem Sanz, expert en negocis digitals, a partir d'una mostra de 100 comerços electrònics de deu categories, que va del 21 de març al 7 d'abril. En l'estudi anterior es va analitzar el període del 13 al 20 de març, corresponent a la primera setmana de confinament. Per a ambdós estudis s'ha categoritzat la demanda i s'han exclòs els supermercats online a l'Alimentació.

 

 

Es consolida el creixement de l'e-commerce

El tancament obligatori de tots els comerços, excepte els dedicats a l'alimentació i productes essencials, ha convertit el comerç electrònic en l'únic canal per adquirir articles que no siguin de primera necessitat.

 

 

Com a resultat, les vendes de l'e-commerce han seguit creixent un 24% en les últimes setmanes, fet que suposa un ritme menor que quan es va iniciar el confinament. Els primers dies es van produir pics puntuals de vendes de fins al 129%, si bé es van anar estabilitzant a mesura que els consumidors van comprovar que no existien problemes d'abastament. L'aplicació del període de confinament estricte a partir del 30 de març va impulsar de nou les vendes en línia, en restringir-se encara més la mobilitat.

 

 

L'increment de la demanda es reflecteix en totes les categories analitzades, si bé creixen especialment les vendes de productes relacionats amb els nens (Material escolar) i la llar (Jardineria). Destaca així mateix la recuperació de sectors que havien patit caigudes a l'inici del confinament pel descens del consum (com Manualitats i Vi) o per l'acumulació realitzada abans de l'estat d'alarma (com els productes per Mascotes).

 

 

La Moda i el calçat continua sent la categoria més afectada, si bé la seva caiguda s'ha suavitzat. Pel que fa a l'Alimentació, malgrat que l'estudi no inclou els supermercats en línia, les botigues d'Internet d'aquesta categoria han seguit creixent, especialment productes com els congelats.

 

 

Si ets bellaterrenc o bellaterrenca i tens un negoci que pugui fer vendes online, contacta'ns a info@bellaterradiari.cat o trucant al 600 25 33 68 i t'ajudarem. 

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: