Cau el sistema informàtic de les farmàcies el primer dia de distribució de mascaretes gratuïtes

by | abr. 20, 2020 | Societat

El primer cap de setmana de confinament pel coronavirus, en imatges

Podeu anar a buscar la vostra mascareta a la Farmàcia Marta Caus | Redacció

 

 

Les farmàcies de Catalunya i Bellaterra han començat a distribuir  aquest dilluns 20 els 14 milions de mascaretes gratuïtes aportades per la Generalitat de Catalunya, i ja s’han pogut entregar les primeres 100.000 unitats. Tanmateix, a primera hora del matí, després d’una arribada massiva de ciutadans als establiments, el sistema de receptes electròniques s’ha col·lapsat i ara no es poden seguir repartint de forma continuada a la població fins que no s’arregli el problema.

 

 

Des de la Farmàcia de Bellaterra, la seva gerent Marta Caus explica que “el sistema està molt inestable i les anem donant quan podem”. “Anem fent tot el possible”, destaca Caus. D'altra banda, explica que les atorgades per la Generalitat són mascaretes sanitàries tipus 2 amb tres capes més filtració de fluids, que segueixen la normativa europea EN14683. Aquestes serveixen perquè qui les porti no encomani, però no per evitar contagiar-se.

 

 

Com funciona la recollida?

Sumades a les que la setmana passada va distribuir l’estat espanyol al transport públic, destinades als treballadors, aquestes mascaretes quirúrgiques gratuïtes es poden recollir a raó d’una per ciutadà o ciutadana a les farmàcies. A mesura que es vagin esgotant a les farmàcies, la Generalitat anirà reposant nous lots fins arribar als 14 milions.

 

 

A cada establiment farmacèutic li correspon una partida inicial de 450 mascaretes, que es podran repartir a través de la targeta sanitària de cada ciutadà i es gestionaran a través del sistema de recepta electrònica del CatSalut.

 

 

Pel que fa a la gent gran i persones de grups de risc, podran obtenir la seva mascareta deixant la seva targeta sanitària a veïns o familiars perquè l’hi recullin, minimitzant el perill de contagi.

 

 

El Col·legi de Farmacèutics recorda que aquesta mascareta no substitueix altres mesures bàsiques d’higiene, com el rentat de mans, emprar la part interna del colze per tossir o esternudar, utilitzar mocadors d’un sol ús o mantenir el distanciament social. D'altra banda, es demana calma per no col·lapsar el sistema farmacèutic, com ha passat aquest dilluns.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: