Membres del Grup Escolta Bellaterra preparen roses per a la diada de Sant Jordi

Membres del Grup Escolta Bellaterra preparen roses per a la diada de Sant Jordi del 2019 | Toni Alfaro

 

 

La diada de Sant Jordi és a tocar, ja que s'hauria de celebrar aquest dijous 23 d'abril, tot i que aquest any no podrà fer-se com de costum a Bellaterra. La incidència del coronavirus i el confinament, que encara s'allargarà com a mínim fins al 9 de maig, impliquen que la diada no es podrà celebrar al carrer i els bellaterrencs i bellaterrenques hauran d'optar per formes menys presencials de celebrar el dia del llibre i la rosa

 

 

Tot i que la venda d'aquests productes està més o menys garantida per negocis de Bellaterra o regentats per bellaterrencs, el fet és que les activitats no es podran fer de forma habitual i l'oferta a Bellaterra queda extremadament restringida. Per això, us oferim una mostra de les activitats online que es faran a tres ciutats ben connectades amb Bellaterra: Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell.

 

 

Sant Jordi a Cerdanyola

Sant Jordi a Cerdanyola | TOT Cerdanyola

 

 

La ciutat aposta per la marató de lectura 

Cerdanyola del Vallès durà a terme diferents activitats per la Diada de Sant Jordi. La ciutat, que comparteix municipi amb Bellaterra, presenta activitats ben arrelades, entre les que es troba la tradicional 19a Marató de 12 h de lectura pública i altres propostes literàries que demostren que Cerdanyola continua apostant pel foment de la lectura.

 

 

La tradicional marató es viurà d'una forma molt especial, adaptant-se als temps del coronavirus: els veïns i veïnes confinats a casa podran seguir l'activitat a través de les xarxes socials. L'objectiu és fer una marató de 12 h seguides de lectura a través de Youtube, i s'emetrà des de les 9 h a les 21 h. 

 

 

D'aquesta manera, la festa de Sant Jordi seguirà ben viva a la ciutat durant el dijous 23 d’abril. Entre les 11 h i les 20 h, les xarxes socials Instagram live, Youtube i Zoom, amb l’emissió d’espectacles en directe, faran possible que a Cerdanyola del Vallès es visqui la festa del llibre i de la rosa

 

 

La jornada es viurà amb el visionament de les activitats gravades prèviament, relacionades amb la lectura i la tradició de Sant Jordi i seguiment, en directe, dels espectacles, adreçats a tots els públics i amb opció interactiva, que ofereix la programació dissenyada des del Servei de Cultura

 

 

Per a més informació, o si voleu participar-hi cliqueu aquí

 

 

Venda a una de les parades de Sant Cugat, durant una edició anterior de Sant Jordi

Venda a una de les parades de Sant Cugat, durant una edició anterior de Sant Jordi | Bernat Millet

 

 

Sant Cugat aposta pels autors locals

La regidoria de Cultura de Sant Cugat del Vallès ha tirat endavant una campanya amb l'etiqueta #santjordiconfinatstc, una iniciativa perquè, tot i no poder sortir al carrer, es visibilitzi la celebració de la diada a la ciutat. Concretament, la iniciativa del consistori santcugatenc vol que els veïns i veïnes del municipi veí comparteixin fotos i vídeos a les xarxes socials al voltant de les recomanacions d'autors locals, decoració a casa o tot tipus d'activitats relacionades amb Sant Jordi.

 

 

Entre elles, destaca també fer fotos a les biblioteques personals de cadascú, unint-se al projecte de la Diputació de #LaBibliotecaMésGranDelMón per la visibillització de les biblioteques locals, tot etiquetant a les biblioteques santcugatenques a xarxes a través del seu compte conjunt @bibliotequesstc

 

 

D'altra banda, pels més petits, es proposa un concurs per personalitzar el cartell de Sant Jordi 2020, de l'estudiant de l’Escola d’Art Irene Dotti Luna. A més, pels que els hi agradi l'escriptura, des del mitjà públic Cugat.cat es proposa el 13è concurs de microrelats de Cugat Media, que enguany es dedica als malalts de coronavirus. 

 

 

Com a punt final, des del TOT Sant Cugat s'han proposat diverses iniciatives. La tradicional Taula d'Escriptors del mitjà de comunicació santcugatenc, es farà enguany de forma virtual, tot apostant, com sempre, pels autors locals. D'altra banda, i al marge d'aquesta activitat, el mitjà recull també tota una sèrie d'activitats més enllà de la diada, i que van des dels concerts de música virtuals, fins a la lectura de relats i l'intercanvi de llibres

 

 

Una diada de Sant Jordi a Sabadell

Una diada de Sant Jordi a Sabadell | David B. (iSabadell)

 

 

Balcons i finestres decorats a Sabadell

La diada de Sant Jordi a Sabadell apostarà especialment per la participació dels veïns i veïnes de la ciutat a través de la decoració de balcons i finestres. El web municipal ha posat a disposició de tothom uns dibuixos perquè els infants els puguin pintar i retallar i, en la mesura que puguin, penjar-los a finestres i balcons.

 

 

A més, les biblioteques municipals i el Museu d’Art proposen que el Sant Jordi a Sabadell estigui relacionat en aquesta edició amb els escriptors Josep Carner i Gianni Rodari, com també amb la commemoració aquest 2020 de l’Any Internacional de la Salut Vegetal.

 

 

Aquestes i moltes altres propostes estaran cohesionades a través de les xarxes socials amb el coixinet #SantJordiaSabadell, que vol recopilar imatges per a farcir de propostes una galeria que es podrà consultar al web de Cultura del consistori sabadellenc. La difusió de tot aquest material es durà a terme mitjançant diverses accions a diferents xarxes socials: Twitter, Facebook, Instagram, Telegram i Youtube.

 

 

A més, el web municipal mostrarà vídeos que han fet arribar els autors locals que han publicat enguany i inclourà enregistraments amb lectures de textos diversos a càrrec de persones relacionades amb el món del llibre i de l’edició locals i ciutadans que així ho vulguin. La iniciativa es completa amb la lectura d’una versió de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec dels portaveus dels grups municipals, que en llegiran cadascun un fragment.

 

 

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç