Pedro Sánchez, durant la roda de premsa del passat 18 d'abril

Pedro Sánchez, durant la roda de premsa del passat 18 d'abril | ACN

 

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar el passat 18 d'abril que preveu demanar una nova pròrroga de l'estat d'alarma per 15 dies més, fins el 9 de maig. En roda de premsa, Sánchez va celebrar els “progressos” fets però va avisar que “no es pot regalar terreny” al virus i, per tant, va explicar que proposarà una nova pròrroga al Congrés.

 

 

Tot i això, el president va avançar que “no serà el mateix estat d'alarma” sinó que es preveu la desescalada de mesures durant el mes de maig. En aquest sentit, va proposar que el primer sector que pugui gaudir d'un “alleugeriment” de les restriccions siguin els infants. D'acord amb els experts, Sánchez vol que els nens i nenes puguin sortir al carrer durant unes hores al dia a partir del 27 d'abril.

 

 

El president comentarà la proposta amb els presidents de les comunitats autònomes i amb les forces polítiques, però va remarcar que encara no estan detallats els límits ni l'abast d'aquesta mesura. En relació a quina franja d'edat afectarà el desconfinament parcial, tot i que no va voler entrar en concrecions va explicar que “el punt de partida de debat” que es tractarà amb els experts seran els 12 anys, l'edat fixada a la Llei de Salut Pública.