Una de les imatges del videoconte de 'La renovada història de Sant Jordi', fet pel Cau de Bellaterra
Una de les imatges del videoconte de “La renovada història de Sant Jordi”, fet pel Cau de Bellaterra | Grup Escola Bellaterra

 

 

El Grup Escolta de Bellaterra és un dels actors culturals principals, any rere any, durant la celebració de Sant Jordi a Bellaterra. Tot i el confinament, que implica que els bellaterrencs i bellaterrenques no podran celebrar enguany la diada al carrer, el Cau de Bellaterra ha decidit tenir un paper protagonista, al voltant i durant el pròxim 23 d'abril. 

 

 

Els caps de l'entitat juvenil bellaterrenca ja fa dies que pengen al seu compte d'Instagram diversos vídeos i publicacions com “manualitats, contes i altres activitats per preparar el dia de Sant Jordi”, expliquen. Tot i això, el plat fort arribarà el mateix 23 d'abril, quan publicaran a les seves xarxes socials un videoconte elaborat per ells mateixos: “La renovada història de Sant Jordi”, fet a partir de dibuixos dels mateixos caps del Cau.

 

 

Tot plegat perquè el Sant Jordi confinat segueixi despertant la il·lusió dels infants de Bellaterra. 

 

 

Nenes del Cau celebren els campaments de Setmana Santa a casa
Nenes del Cau celebren els campaments de Setmana Santa a casa | Grup Escolta Bellaterra

 

 

Una Setmana Santa digital

D'altra banda, a més de la celebració de Sant Jordi, el perfil d'Instagram de l'associació juvenil de Bellaterra porta ben actiu les últimes setmanes. Segons diuen des de l'entitat, “durant el confinament hem intentat fer activitats tots els caps de setmana a través de videoconferències amb plataformes com Zoom”, com una manera de seguir atenent els infants.

 

 

Això inclou la celebració de Setmana Santa i els tradicionals campaments. L'entitat lamenta que s'haguessin de cancel·lar la sortida pel coronavirus, així com la Bellaterra-Montserrat, que se celebra cada any per aquestes dates. Tanmateix, expliquen que durant els dies de vacances confinades, “hem fet diverses activitats com scape rooms digitals o fins i tot els campaments a casa“.

 

 

Nens del Cau celebren un sopar típic dels campaments de Setmana Santa a casa
Nens del Cau celebren un sopar típic dels campaments de Setmana Santa a casa | Grup Escolta Bellaterra