Marmitako, un estofat de peix tradicional basc

by | abr. 22, 2020 | Pa Amb Oli

Un plat de marmitako tradicional

Un plat de marmitako tradicional | La Taula d'en Bernat

 

 

La primavera és un d'aquells temps en què resulta més complicat saber què podem fer a la cuina per gaudir veritablement del menjar. Si ja fa bon temps i calor, és possible que ens agradi més fer un àpat fresc i lleuger, mentre que si encara cuegen els últims freds o plou és més probable que ens vingui de gust un plat calent i contundent

 

 

Avui us proposem un plat ideal per aquests últims casos; un plat que té fama de potent però que alhora és ben nutritiu i ideal per deixar de banda la carn sense trobar-la a faltar ni una mica: el marmitako. Aquest plat tradicional basc, essència mateixa de la gastronomia contundent d'aquesta regió, era una solució ideal pels pescadors que s'endinsaven al mar Cantàbric: ple de nutrients gràcies als pebrots, la ceba, els tomàquets i l'all, amb l'energia de les patates i les proteïnes de la tonyina. 

 

 

Us animeu a fer aquest plat ben complet? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a 4 persones?

  • 250 g de tonyina tallada a daus
  • 4 patates
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 4 tomàquets
  • Sal i oli d’oliva verge extra
  • 1 l de brou de peix

 

 

Mans a la cuina!

  • Començarem pelant la ceba i picant-la ben petita i després passarem el pebrot per aigua i el tallarem a anelles ben finetes retirant-ne les llavors
  • Ara pelarem l’all i el tallarem a quadrets ben menuts
  • Després posem un raig d’oli d’oliva en una cassola i, quan comenci a agafar temperatura, hi afegim les verdures i deixem que coguin a foc mig durant uns minuts
  • Quan la ceba comenci a estar toveta i transparent, hi afegim els quatre tomàquets ratllats i un polsim de sal
  • Tapem i deixem que faci xup-xup uns minuts més, fins que el tomàquet estigui cuit
  • Mentrestant, pelarem les patates i les tallarem en trossos grans
  • Quan el tomàquet estigui cuit, afegirem a la cassola el brou de peix, procurant que sigui casolà i l'haguem deixat reposar, si és possible
  • Un cop el brou arrenqui el bull, hi posarem les patates i deixarem coure uns 15 o 20 minuts
  • Passat aquest temps, hi inclourem la tonyina prèviament salpebrada i la deixarem coure 2 minuts amb la cassola tapada
  • Finalment, retirarem la cassola del foc, sacsejant-la una mica, i la deixarem tapada un parell de minuts més abans d’emplatar

 

 

Bon profit i a gaudir!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: