Marmitako, un estofat de peix tradicional basc

by | abr. 22, 2020 | Pa Amb Oli

Un plat de marmitako tradicional

Un plat de marmitako tradicional | La Taula d'en Bernat

 

 

La primavera és un d'aquells temps en què resulta més complicat saber què podem fer a la cuina per gaudir veritablement del menjar. Si ja fa bon temps i calor, és possible que ens agradi més fer un àpat fresc i lleuger, mentre que si encara cuegen els últims freds o plou és més probable que ens vingui de gust un plat calent i contundent

 

 

Avui us proposem un plat ideal per aquests últims casos; un plat que té fama de potent però que alhora és ben nutritiu i ideal per deixar de banda la carn sense trobar-la a faltar ni una mica: el marmitako. Aquest plat tradicional basc, essència mateixa de la gastronomia contundent d'aquesta regió, era una solució ideal pels pescadors que s'endinsaven al mar Cantàbric: ple de nutrients gràcies als pebrots, la ceba, els tomàquets i l'all, amb l'energia de les patates i les proteïnes de la tonyina. 

 

 

Us animeu a fer aquest plat ben complet? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a 4 persones?

  • 250 g de tonyina tallada a daus
  • 4 patates
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 4 tomàquets
  • Sal i oli d’oliva verge extra
  • 1 l de brou de peix

 

 

Mans a la cuina!

  • Començarem pelant la ceba i picant-la ben petita i després passarem el pebrot per aigua i el tallarem a anelles ben finetes retirant-ne les llavors
  • Ara pelarem l’all i el tallarem a quadrets ben menuts
  • Després posem un raig d’oli d’oliva en una cassola i, quan comenci a agafar temperatura, hi afegim les verdures i deixem que coguin a foc mig durant uns minuts
  • Quan la ceba comenci a estar toveta i transparent, hi afegim els quatre tomàquets ratllats i un polsim de sal
  • Tapem i deixem que faci xup-xup uns minuts més, fins que el tomàquet estigui cuit
  • Mentrestant, pelarem les patates i les tallarem en trossos grans
  • Quan el tomàquet estigui cuit, afegirem a la cassola el brou de peix, procurant que sigui casolà i l'haguem deixat reposar, si és possible
  • Un cop el brou arrenqui el bull, hi posarem les patates i deixarem coure uns 15 o 20 minuts
  • Passat aquest temps, hi inclourem la tonyina prèviament salpebrada i la deixarem coure 2 minuts amb la cassola tapada
  • Finalment, retirarem la cassola del foc, sacsejant-la una mica, i la deixarem tapada un parell de minuts més abans d’emplatar

 

 

Bon profit i a gaudir!

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: