El temporal de pluja causa desperfectes a diferents espais de Bellaterra

by | abr. 22, 2020 | Méteo

Arbre caigut al carrer de Pere Quart a Bellaterra

Arbre caigut al carrer de Pere Quart a Bellaterra | Cedida

 

 

El temporal de pluja i vent que des del diumenge 19 afecta el Vallès Occidental ha deixat més de 150 litres per metre quadrat a la zona de Bellaterra fins aquest dimecres 21, segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya. Les afectacions al barri s'han traduït en la caiguda d'alguns arbres i l'acumulació de grans quantitats d'aigua.

 

 

Algunes de les mostres d'aquestes afectacions s'han pogut veure al carrer de Pere Quart, paral·lel al torrent de la Bonaigua, on s'han trobat alguns arbres caiguts. 

 

 

Un arbre caigut al carrer de Pere Quart de Bellaterra, paralel al torrent de la Bonaigua

Un arbre caigut al carrer de Pere Quart de Bellaterra, paralel al torrent de la Bonaigua | Cedida

 

 

 

 

D'altra banda, alguns esvorancs que havien sorgit al costat de la Via Verda durant les obres de Ferrocarrils de la Generalitat, segons informen alguns veïns, han tornat a aparèixer com a conseqüència de les pluges. Els tècnics de l'Ajuntament de Cerdanyola ja hi estan treballant, i s'afirma que es podrien haver trobat unes galeries subterrànies sota la zona entre la Via Verda i el carrer Cisneros a causa del moviment de terres de la pluja. 

 

 

Tècnics de l'Ajuntament intervenen sobre l'esvoranc al Camí Verd

Tècnics de l'Ajuntament intervenen sobre l'esvoranc al Camí Verd | Cedida

 

 

D'altra banda, informen els Bombers de la Generalitat, aquest dimarts 21 d'abril va caure un arbre a l'interior d'una finca del carrer Lleó XIII. L'arbre va quedar repenjat sobre la façana del pis superior de la casa i els Bombers van recomanar els propietaris que no pugessin a la segona planta fins que l'assegurança no revisés els danys.

 

 

També dimarts, els bombers van retirar un mur de contenció a la ronda de la Font del Carme (zona de la Universitat Autònoma) que, en caure, va fer malbé una canonada que connectava amb un dipòsit de gas propà. Els Bombers van demanar que l'empresa subministradora buidés el dipòsit per risc d'explosió. Un cop buidat, van retirar la resta de parts del mur.

 

 

El cos de Bombers també va haver de retirar arbres que van caure al Camí de Can Catà, davant la masia de Can Fatjó de Xiprers – impedint l'entrada o sortida de la masia i trencant uns cables d'electricitat – i al carrer de Josep Sentís de Bellaterra -tallant també uns cables d'electricitat-.

Vols llegir més…?

Alerta per onada de calor

Alerta per onada de calor

A partir d’aquest dimecres es preveu un escenari marcat per una forta i llarga onada de calor que podria afectar tota la península. Es preveu que comenci demà, dimecres i que s’allargui com a mínim durant 5 dies, arribant als 40 graus a certes zones de Catalunya, com el Pla de Lleida, on començarà a afectar la onada

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Ens preparem per un cap de setmana amb onada de calor

Aquest cap de setmana la calor arribarà amb ganes a tota la península, assolint temperatures de 40 o 45 graus al sud. A Catalunya, tot i que no hi arribarà el plat fort d’aquesta calorada, les temperatures tocaran sostre fins diumenge, amb ambient de dur estiu i nits tropicals intenses amb temperatures que oscil·laran els 30 – 35 graus, sobretot al litoral i prelitoral

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: