Les imatges de la diada de Sant Jordi a Bellaterra

Parada de la llibreria Paper's durant el Sant Jordi de 2019 | Toni Alfaro

 

 

Sensacions tristes en general en la celebració del Sant Jordi a enguany Bellaterra. La impossibilitat de poder celebrar les activitats habituals a la plaça del Pi, que tradicionalment representen el Sant Jordi al poble, a causa de la crisi del coronavirus, ha fet que la festivitat hagi passat per a molts veïns i veïnes de forma bastant desapercebuda

 

 

Tot i això, els resultats no han sigut catastròfics, ja que alguns agents s'han posat en marxa per commemorar, d'alguna manera, la data. Així, per exemple, al Grup Escolta Bellaterra diuen que les seves iniciatives a través de la seva xarxa social d'Instagram “han tingut molt bon feedback”, especialment pel que fa al videoconte “La renovada història de Sant Jordi”, elaborat pels caps del Cau de Bellaterra. D'altra banda, des de l'entitat s'alegren que “la gent ha participat amb nosaltres i ens ha anat enviant dibuixos, i nosaltres els hem anat publicant”. 

 

 

Paper's salva unes vendes diferents

El punt de vista més positiu és potser el de la Llibreria Paper's. El seu gerent, el Víctor Monferrer, indica que “la gent ha respost prou bé: normalment és el Condis qui té la cua, però ahir érem nosaltres”. I és que, tot i que en bona mesura han hagut de funcionar a través de telèfon i xarxes, ja que a l'establiment només podien entrar dues persones a la vegada, van vendre una quantitat important de llibres i “vam aconseguir prou roses”. “Si ho compares amb altres Sant Jordi el que hem venut és terrorífic”, però donada la situació Monferrer explica que ha anat prou bé. 

 

 

Llibres a la parada de la Llibreria Paper's, al 2019

Llibres a la parada de la Llibreria Paper's, al 2019 | Toni Alfaro

 

 

“Nosaltres, les llibreries, comencem l'any a Sant Jordi” i aquest any haurà sigut difícil., diu Tot i això, i que les distribuïdores no han repartit més enllà del 50%, segueix Monferrer, “hem cobert el 80% de les comandes que la gent va fer per telèfon, email i Whatsapp”, i la resta s'entregaran aquests dies. D'altra banda, afegeix que “la gent està a casa i va bé perquè la gent va llegint i no es concentren les vendes tant a Sant Jordi. 

 

 

Des de Paper's, destaquen que les preferències de lectura han canviat força enguany, venent-se molts més títols en castellà, i un dels llibres més comprats ha sigut Cocina día a día, de Karlos Arguiñano. En no-ficció també ha destacat Ens van robar la joventut, de Víctor Amela. Clàssics de les vendes de no-ficció a Bellaterra, com els llibres sobre el Procés, “han estat molt parats”, asseguren i diuen que quasi no n'han venut. En ficció en castellà destaquen les vendes d'Un perfecte cavaller, de Pilar Eyre, i en castellà Y Julia retó a los dioses, de Santiago Posteguillo continuació d'un premi Planeta.  

 

 

Les imatges de la diada de Sant Jordi a Bellaterra

Les imatges de la diada de Sant Jordi a Bellaterra | Joan marc

 

 

Bons desitjos per l'any vinent

Pel que fa a la Unió de Veïns, que tradicionalment munta la seva carpa per donar difusió als autors bellaterrencs, el seu president, Josep Maria Riba, lamenta no poder haver-la fet enguany. Tot i això, destaca que han recordat alguns dels escriptors de Bellaterra, per donar-los visibilitat, i que “tenim moltes ganes de tornar al format de la carpa i els autors de cada any”. També destaquen que, durant aquestes dates, han fet una reunió telemàtica amb els socis sobre sobirania energètica que “va anar molt bé, i els socis ens ho van transmetre”, i Riba destaca que estan preparant noves activitats online

 

 

Finalment, la vocalia de Cultura de l'EMD de Bellaterra, que va publicar un vídeo per felicitar el Sant Jordi, diu que la situació d'aquest any no ha sigut la més adequada per celebrar la diada: “aquest any, el que hem de fer, és quedar-nos a casa”, ha destacat la vocal Mei Barceló. D'altra banda, més enllà d'enguany, projecta que “l'any que ve de ben segur que podrem tornar a fer les coses que fèiem tradicionalment”.