Els cinemes el Punt, finalment, tanquen
Els cinemes el Punt, finalment, tanquen | Lali Àlvarez

 

 

L'epidèmia del coronavirus ha avançat el tancament dels Cinemes El Punt. Pere Sallent, gerent i creador de la multisala dels Cinemes el Punt a qui vam entrevistar fa uns anys, ha comunicat en un vídeo el tancament definitiu dels cinemes. 

 

 

La previsió era tancar-los a finals d'abril, i fins que es va decretar l'estat d'alarma el 14 de març, les multisales seguien funcionant. “Fer-vos somiar ha estat un plaer i un honor i, en nom de tota la família, us vull expressar el nostre profund agraïment per haver-nos donat la vostra confiança aquests 75 anys“, explica Sallent. 

 

 

75 anys de cinema a Cerdanyola

Pere Sallent i Marina Renom van obrir a Cerdanyola del Vallès el primer cinema l'any 1944. Kursaal era un petit cinema amb 500 butaques de fusta. Més tard, Josep Sallent i Rosalía Puigcercós van heretar el negoci i van ampliar el Kursaal fins a 2.000 butaques. Finalment, Pere Sallent va anomenar-los Cinemes El Punt i el va convertir a una multisala d'11 sales, convertint-se així en el creador de la primera multisala per nombre d'espectadors de Catalunya.

 

 

 

 

“Un cinema és bo si aconsegueix que puguis somiar una pel·lícula encara més intensament” explica Sallent. “Ens agradaria haver fet una bona feina i que els vostres somnis, aquí dins, hagin estat molt intensos”. Així s'acomiada els Cinemes el Punt, després de 75 anys de projeccions.

 

 

Esperant el moment des de 2018

El mes de juliol de 2018, es va fer pública la venda dels terrenys dels cinemes El Punt a una constructora. Des d'aleshores, s'ha esperat el tancament dels cinemes cerdanyolencs sense saber la data definitiva, i fins i tot es va fer una recollida de signatures per evitar-lo.

 

 

Tal com s'ha informat a les sessions plenaries de l'Ajuntament en diverses ocasions, la voluntad del nou propietari dels terrenys és fer noves construccions en la zona del carrer de Santa Teresa. El projecte urbanístic per la zona no està definit i es troba pendent d'aprovar noves modificacions al PGM.