Un exemplar de mosquit tigre alimentant-se | Cedida

  

 

Amb l'arribada del bon temps, tornen a proliferar els insectes, i entre ells el mosquit tigre. Tot i la situació de confinament pel COVID-19, que ha fet disminuir considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, la capacitat d'aquest insecte per actuar com a vector d'algunes malalties segueix sent efectiva. Per això, la Diputació de Barcelona torna a cridar l'atenció sobre la seva proliferació en els mesos que han de venir amb la campanya “Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua”

 

 

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies. En conseqüència, el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d'aigua on creixen. I, segons assegura la Diputació, en aquest sentit és molt important comptar amb la col·laboració ciutadana.

 

 

A més de la campanya anual de prevenció a través de cartells i vídeos, enguany l'òrgan provincial ha editat el conte “A la caça del mosquit ratllat” amb l'objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra el mateix. Podeu descarregar-lo aquí.

 

 

 

 

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

 

 

Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.