Torna la campanya de prevenció pel mosquit tigre

by | abr. 28, 2020 | Societat

Un exemplar de mosquit tigre alimentant-se | Cedida

  

 

Amb l'arribada del bon temps, tornen a proliferar els insectes, i entre ells el mosquit tigre. Tot i la situació de confinament pel COVID-19, que ha fet disminuir considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, la capacitat d'aquest insecte per actuar com a vector d'algunes malalties segueix sent efectiva. Per això, la Diputació de Barcelona torna a cridar l'atenció sobre la seva proliferació en els mesos que han de venir amb la campanya “Al mosquit tigre, ni una gota d'aigua”

 

 

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies. En conseqüència, el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d'aigua on creixen. I, segons assegura la Diputació, en aquest sentit és molt important comptar amb la col·laboració ciutadana.

 

 

A més de la campanya anual de prevenció a través de cartells i vídeos, enguany l'òrgan provincial ha editat el conte “A la caça del mosquit ratllat” amb l'objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra el mateix. Podeu descarregar-lo aquí.

 

 

 

 

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l'estiu de 2004. Se'l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

 

 

Els ous i les larves viuen en petites basses d'aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: