L'alcalde Carlos Cordón durant la la conferència en directe

L'alcalde Carlos Cordón durant la la conferència en directe | Mónica García

 

 

L'alcalde de Cerdanyola del VallèsCarlos Cordón, va respondre, aquest dimecres 29 d'abril, preguntes del veïnat de la ciutat en una connexió en directe a Facebook. Els temes més tractats van ser la seguretat davant la crisi sanitària, les qüestions econòmiques i socials conseqüència de la crisi i altres aspectes referents a la ciutat com les millores als barris o les propostes d'oci. 

 

 

Dubtes sobre la crisi sanitària

Durant una hora i trenta minuts, Cordón va respondre les preguntes directes de la ciutadania. Entre els temes que més dubtes desperta està la gestió socioeconòmica de la crisi del coronavirus per part de l'Ajuntament. En aquest sentit, l'alcalde de Cerdanyola va explicar que es troben en procés de crear una taula de treball amb representants dels sectors socials i econòmics de la ciutat. Cordón va assegurar que, a partir d'aquesta taula de treball, espera aprovar ajudes destinades a “persones a qui aquesta crisi ha castigat amb tancament de negocis, ERTOs…”.

 

 

La ciutadania també ha expressat dubtes sobre les fases de desconfinament. Cordón no ha indicat dates concretes de l'inici de cada fase i dels canvis que impliquen i ha anunciat que l'Ajuntament farà pública, durant els pròxims dies, la informació per resoldre dubtes sobre la desescalada anunciada per govern espanyol. També van sol·licitar informació sobre el nombre de persones que han mort a Cerdanyola a causa de la Covid-19. Cordón va explicar que l'Ajuntament no disposa de dades oficials i considera que no són l'administració competent per fer-les públiques.

 

 

En l'àmbit de l'atenció a les persones, els veïns i veïnes participants en la videoconferència de l'alcalde han fet preguntes sobre l'atenció a les famílies vulnerables i la gestió de les escoles bressol privades. Carlos Cordón ha explicat que Serveis Socials s'ha fet càrrec de l'atenció a les persones en situació de vulnerabilitat “tants dels casos anteriors a la crisi sanitària com als casos sorgits durant aquests dies”. També ha indicat que l'Ajuntament es va reunir virtualment amb les escoles bressol i el consistori es va comprometre a ajudar “aquelles famílies que pitjor ho estan passant”.

 

 

 

 

L'alcalde cerdanyolenc també va respondre preguntes referents al subministrament de mascaretes i material de protecció. Cordón va explicar que des de l'Ajuntament s'ha prioritzat l'abastiment de material de protecció a sectors amb més risc de contagi com els treballadors municipals o les persones que treballen i resideixen a les residències locals. A més, va indicar que l'Estat i la Generalitat són les administracions que gestionen el subministrament de mascaretes a les farmàcies i espera que en les pròximes setmanes es pugui garantir l'accés a aquests productes.

 

 

Quant a la seguretat davant la pandèmia, Cordón va destacar que s'han augmentat les tasques de neteja als carres i zones comuns. A més, va indicar que la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han aixecat 400 actes per incompliment de l'ordre de confinament. “La policia està fent tot el possible perquè no es produeixin incidents. La gent ha de ser conscient que han de seguir complint les recomanacions, si no anirem enrere”, va dir Cordón.

 

 

Preocupació per la gestió urbanística

A banda de les qüestions relacionades amb la Covid-19, també es van fer preguntes sobre altres àmbits de gestió de la ciutat. En relació amb la represa de les obres públiques, l'alcalde va explicar que l'Ajuntament està pendent de les indicacions del govern central. Sense donar una data concreta, l'alcalde va puntualitzar que està previst que a Sevilla es puguin reprendre les obres públiques aviat i espera que pròximament es puguin reprendre aquí.

 

 

En referència a la pacificació de la carretera de Barcelona, on es van succeir dos accidents mortals just abans de l'estat d'alarma, el batlle cerdanyolenc va destacar que ja tenen una part del pressupost “destinada a començar a caminar perquè la carretera canviï” i va afegir que es tracta d'una feina que cal fer de forma conjunta amb l'Ajuntament de Ripollet. També en termes urbanístics, Cordón va explicar que “en el cas de Fontetes estem treballant en aparcaments dissuasoris per poder treure cotxes dels carrers amb més pas de vianants i compensar la pèrdua d'aparcaments pels nous projectes urbanístics”.

 

 

Preguntat pel tancament dels cinemes El Punt,  Cordón va assegurar que és “motiu de tristesa” i va assenyalar que el govern del PSC treballa perquè Cerdanyola tingui ofertes d'oci familiar: “La gent ha de deixar de marxar de la ciutat per trobar ofertes d'oci. Ha de tenir oci de qualitat, el que jo anomeno oci familiar diürn. Treballem en aquest sentit”.