Un noi compra al cafè Bonaparte durant el confinament

Un noi compra al cafè Bonaparte durant el confinament | Toni Alfaro

 

 

La fase 0 del desconfinament progressiu plantejat pel govern espanyol ha començat aquest dilluns 4 de maig a afectar els comerços de proximitat de Bellaterra. Segons l'evolució de la pandèmia, l'executiu espanyol indicarà quines províncies de l'Estat van passant de fase, amb un calendari previst fins el mes de juny. 

 

 

A Bellaterra, les primeres mostres de desconfinament ja s'han pogut veure durant aquest cap de setmana, ja que a partir d'aquest dissabte dia 2, els bellaterrencs i bellaterrenques han pogut començar a sortir al carrer a fer esport i passejar. Tot i que a moltes localitats s'ha hagut de fer segons franges horàries, no és el cas a l'EMD de Bellaterra que, per ser un ens inframunicipal de menys de 5.000 habitants, ha pogut gaudir de les sortides sense franges, tot i que amb distància de seguretat

 

 

Des de la perruqueria Teresa Romero, un dels pocs comerços que no podien obrir fins ara, ja estan atenent els clients. “No donem abast”, indica Teresa Romero, la seva propietària. Paral·lelament d'altres serveis com el de la Pepa Rossell, en estètica, també han pogut reprendre l'activitat garantint totes les mesures sanitàries.

 

 

Pepa Rossell té un negoci d'estètica a Bellaterra i ja està preparada amb les mesures de protecció pels seus serveis

Pepa Rossell té un negoci d'estètica a Bellaterra i ja està preparada amb les mesures de protecció pels seus serveis | Cedida

 

 

La majoria dels altres comerços de la plaça del Pi, com el supermercat Condis, la Llibreria Paper's o el Cafè Bonaparte ja podien obrir anteriorment a causa d'oferir serveis de primera necessitat, i per tant són pocs els comerços que podrien obrir de nou avui. Tots aquests comerços minoristes poden oferir els seus serveis mantenint la distància de seguretat o atenent als clients amb guants i mascareta. 

 

 

Entre els que sí podien fer-ho es troben també alguns com el Taller de Serveis, l'hostal Sant Pancraç i el Bar del Club Bellaterra. Tanmateix, aquests establiments es mostren cautelosos i, segons indiquen, encara deixaran passar uns dies per obrir, especialment a l'espera de l'entrada a la fase 1, prevista pel pròxim dilluns 11. I és que pel que fa als bars i restaurants, l'entrada a aquesta fase suposarà la diferència entre fer menjar per emportar (que és possible a la fase 0) i poder muntar terrasses a un 50% d'ocupació. Pel que fa a Taller de Serveis, Jordi Tardós, el seu propietari, indica que la tornada a l'activitat s'anirà fent de forma progressiva. 

 

 

L'entrada a la fase 0 també implica, d'altra banda, que els esportistes professionals federats poden començar ja avui a fer els seus entrenaments amb normalitat.