Terrassa del Bar del Club Bellaterra
Terrassa del Bar del Club Bellaterra | Laia TR

 

 

Bellaterra i el Vallès Occidental podrien no entrar a la fase 1 del desconfinament segons el previst. Així, l'11 de maig, ni Barcelona ni la comarca vallesana passarien de la fase 0, segons explicava la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Alba Vergés en una entrevista a TV3. En ella, reconeixia que Barcelona i la regió metropolitana podrien mantenir-se alguns dies més a la fase 0

 

 

Entre les implicacions que això tindria, es troba que les terrasses de bars seguirien tancades i no es podrien fer trobades encara a cases d'amics o familiars. A més del Vallès Occidental, la mesura afectarà també al Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat

 

 

Alba Vergés ha afirmat que “segurament hi haurà diferències” en el desconfinament i ha apuntat que l'àrea de Barcelona no entrarà en fase 1 l'11 de maig. “Potser no per l'11, però una mica més endavant ens podríem plantejar alguna cosa” ha suggerit. I és que, segons va explicar, ja han començat a treballar en la proposta que presentaran al Ministeri de Sanitat dimecres, basada en regions sanitàries.

 

 

Ha afegit que aquesta no implica aïllar només Barcelona, ja que ha assegurat que “el que preocupa per Barcelona preocupa per l'àrea metropolitana en general”. Cal tenir en compte que la regió metropolitana concentra la gran majoria de casos de coronavirus de Catalunya.