L’Estat proposa reduir a la meitat el nombre d’alumnes per aula al curs vinent

by | maig 5, 2020 | Societat

Infants entrant a l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra

Infants entrant a l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra | Escola Ramon Fuster

 

 

El govern espanyol indica que les classes del curs 2020-2021 s'hauran de realitzar amb les mesures de seguretat adients i que, mentre no hi hagi un remei específic contra el coronavirus, hi haurà d'haver la meitat d'alumnes per aula. Ho va indicar la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en una entrevista a '20 minutos' publicada aquest 4 de maig, en que va assegurar que “mientras no haya un remedio o vacuna, los centros educativos deberan estar a la mitad de su capacidad, aproximadamente”, uns 15 alumnes per aula, de mitja. 

 

 

En l'entrevista al digital, la ministra espanyola parla també d'obrir algunes parts dels centres educatius ja en la fase 0, especialment els dedicats a la part administrativa, qualificacions i organització del curs vinent. 

 

 

Alhora, va assegurar que, en la fase 2, els alumnes que són a cursos que s'han de presentar a exàmens per a passar a altres etapes formatives, “tales como cuarto de la ESO, segundo de Bachillerato, segundo de FP de ciclo de grado medio y segundo de FP de grado superior, podrán entrar a los centros, siendo voluntario para los alumnos“. En aquesta fase, també assegura que s'obriran les escoles infantils, tant de 0 a 3 com de 3 a 6 anys, “para ayudar a las famílias que tienen que trabajar”. 

 

 

En general, a més, la ministra espanyola va indicar que “el modelo educativo que proponemos en este periodo será un modelo combinado entre la educación presencial y la educación a distancia“. 

 

 

La Generalitat també anuncia canvis pel curs vinent

Per la seva banda, i segons anuncia Betevé, la Generalitat de Catalunya també ha iniciat algunes propostes pròpies pel curs escolar que ha de començar al setembre. Entre ells es troba la possibilitat de canviar horaris, avançant l'hora de dinar. La proposta implicaria fer classe de 9 a 12 h i de 14 a 16h, avançant mitja hora la finalització de l'horari lectiu al matí i la tarda. 

 

 

Més enllà d'això, es desconeix cap evolució sobre la preinscripció escolar del curs 2020-2021. Tanmateix, i segons han informat diversos mitjans entre el 4 i el 6 de maig, la Generalitat estaria valorant la possibilitat de reprendre aquest tràmit la setmana de l'11 de maig. La reactivació de les preinscripcions escolars dependria del vistiplau del Consell de Ministres espanyol. 

Vols llegir més…?

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

S’obre un nou CUAP al Vallès Occidental, coincidint amb la sisena onada de Covid

Coincidint amb la sisena onada de la Covid-19, entra en funcionament un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) al Vallès Occidental, concretament a Rubí. Ha entrat en funcionament de manera progressiva durant les festes de Nadal. El nou punt mèdic, permet atendre urgències de baixa i mitjana complexitat amb major resolució i millors instal·lacions.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: