L’Estat proposa reduir a la meitat el nombre d’alumnes per aula al curs vinent

by | maig 5, 2020 | Societat

Infants entrant a l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra

Infants entrant a l'Escola Ramon Fuster de Bellaterra | Escola Ramon Fuster

 

 

El govern espanyol indica que les classes del curs 2020-2021 s'hauran de realitzar amb les mesures de seguretat adients i que, mentre no hi hagi un remei específic contra el coronavirus, hi haurà d'haver la meitat d'alumnes per aula. Ho va indicar la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, en una entrevista a '20 minutos' publicada aquest 4 de maig, en que va assegurar que “mientras no haya un remedio o vacuna, los centros educativos deberan estar a la mitad de su capacidad, aproximadamente”, uns 15 alumnes per aula, de mitja. 

 

 

En l'entrevista al digital, la ministra espanyola parla també d'obrir algunes parts dels centres educatius ja en la fase 0, especialment els dedicats a la part administrativa, qualificacions i organització del curs vinent. 

 

 

Alhora, va assegurar que, en la fase 2, els alumnes que són a cursos que s'han de presentar a exàmens per a passar a altres etapes formatives, “tales como cuarto de la ESO, segundo de Bachillerato, segundo de FP de ciclo de grado medio y segundo de FP de grado superior, podrán entrar a los centros, siendo voluntario para los alumnos“. En aquesta fase, també assegura que s'obriran les escoles infantils, tant de 0 a 3 com de 3 a 6 anys, “para ayudar a las famílias que tienen que trabajar”. 

 

 

En general, a més, la ministra espanyola va indicar que “el modelo educativo que proponemos en este periodo será un modelo combinado entre la educación presencial y la educación a distancia“. 

 

 

La Generalitat també anuncia canvis pel curs vinent

Per la seva banda, i segons anuncia Betevé, la Generalitat de Catalunya també ha iniciat algunes propostes pròpies pel curs escolar que ha de començar al setembre. Entre ells es troba la possibilitat de canviar horaris, avançant l'hora de dinar. La proposta implicaria fer classe de 9 a 12 h i de 14 a 16h, avançant mitja hora la finalització de l'horari lectiu al matí i la tarda. 

 

 

Més enllà d'això, es desconeix cap evolució sobre la preinscripció escolar del curs 2020-2021. Tanmateix, i segons han informat diversos mitjans entre el 4 i el 6 de maig, la Generalitat estaria valorant la possibilitat de reprendre aquest tràmit la setmana de l'11 de maig. La reactivació de les preinscripcions escolars dependria del vistiplau del Consell de Ministres espanyol. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Es permet l’oci nocturn exterior i s’allarga l’horari de la restauració

Els locals d’oci nocturn exteriors podran obrir a partir de la mitjanit de dimecres a dijous fins les 3 de la matinada si els casos d’infectats per covid-19 segueixen baixant com fins ara. Tot i estar obligats a tancar a les 3 de la matinada, tindran mitja hora per desallotjar els clients. El mateix passarà en el cas de a restauració, a qui s’ampliarà mitja hora els seus horaris, fins la 1 de la matinada amb la posterior mitja hora de marge pel tancament.

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

La ‘macrobotellada’ de 8.000 persones a la UAB desperta una forta indignació

Al voltant 8.000 persones es van concentrar en una “botellada” la matinada de dissabte a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Una trobada que va sorgir a través d’una falsa convocatòria festiva a la Facultat d’Enginyeria que havia corregut per les xarxes socials. Els milers de persones que hi van acudir, en descobrir que no hi havia cap festa formalment organitzada, van decidir igualment seguir la festa en forma de “botellada”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: