La UAB augura un gran descens en les matriculacions del curs 2020-2021

by | maig 6, 2020 | Societat

Estudiants d'intercanvi a la UAB

Estudiants d'intercanvi a la UAB | UAB

 

 

La rectora de la Universitat Autònoma, Margarita Arboix, augura un descens “significatiu” de les matriculacions de cara al curs vinent com a resultat de la situació derivada de la crisi del coronavirus. Ho destaca en una entrevista a TV3, a on indica que es preveu una caiguda generalitzada d'alumnes, especialment a màsters i doctorats. En el cas dels postgraus, podria arribar a un 50% de l'alumnat, diu. 

 

 

La caiguda de la matrícula serà important “sobretot a màsters, postgraus i formació continua”, assegura Arboix. I és que moltes famílies hauran estat castigades pels ERTO i l'atur, i no podran pagar les matrícules. 

 

 

Arboix assegura també que el curs vinent començarà de forma molt esglaonada, ja que els estudiants que entrin a la UAB aquest curs vinent es matricularan més tard que de costum, i no podran començar classes al setembre. 

 

 

Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona

Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona | UAB

 

 

D'altra banda, la rectora diu estar “molt amoïnada” per l'impacte econòmic del coronavirus a l'Autònoma, i calcula que “tindrem una rebaixa del 50% dels alumnes” en el cas dels postgraus. Per això, demana que la Generalitat tingui aquesta situació en compte per l'atorgament de beques, “no només de matrícula, sinó també de salari”. 

 

 

I és que la UAB arrossega anys de problemes econòmics importants i tot sembla indicar que el dèficit al 2020 serà elevat. 

 

 

Finalment, la rectora augura que els exàmens finals de les titulacions del curs 2019-2020 es faran a distància entre juny i juliol. A més, indica que algunes de les assignatures pràctiques de facultats com Biociències, Veterinària o Comunicació s'allargaran fins l'octubre. 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: