Estudiants d'intercanvi a la UAB
Estudiants d'intercanvi a la UAB | UAB

 

 

La rectora de la Universitat Autònoma, Margarita Arboix, augura un descens “significatiu” de les matriculacions de cara al curs vinent com a resultat de la situació derivada de la crisi del coronavirus. Ho destaca en una entrevista a TV3, a on indica que es preveu una caiguda generalitzada d'alumnes, especialment a màsters i doctorats. En el cas dels postgraus, podria arribar a un 50% de l'alumnat, diu. 

 

 

La caiguda de la matrícula serà important “sobretot a màsters, postgraus i formació continua”, assegura Arboix. I és que moltes famílies hauran estat castigades pels ERTO i l'atur, i no podran pagar les matrícules. 

 

 

Arboix assegura també que el curs vinent començarà de forma molt esglaonada, ja que els estudiants que entrin a la UAB aquest curs vinent es matricularan més tard que de costum, i no podran començar classes al setembre. 

 

 

Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona
Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona | UAB

 

 

D'altra banda, la rectora diu estar “molt amoïnada” per l'impacte econòmic del coronavirus a l'Autònoma, i calcula que “tindrem una rebaixa del 50% dels alumnes” en el cas dels postgraus. Per això, demana que la Generalitat tingui aquesta situació en compte per l'atorgament de beques, “no només de matrícula, sinó també de salari”. 

 

 

I és que la UAB arrossega anys de problemes econòmics importants i tot sembla indicar que el dèficit al 2020 serà elevat. 

 

 

Finalment, la rectora augura que els exàmens finals de les titulacions del curs 2019-2020 es faran a distància entre juny i juliol. A més, indica que algunes de les assignatures pràctiques de facultats com Biociències, Veterinària o Comunicació s'allargaran fins l'octubre.