Un grup de ciutadans fa cua en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya
Un grup de ciutadans fa cua en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya | ACN

 

 

Els pronòstics de l'impacte del coronavirus en l'economia es van confirmant. Cerdanyola del Vallès ha tancat el mes d'abril amb 302 aturats més, un augment similar als registrats durant la crisi econòmica de 2008. Així, actualment hi ha 3.074 cerdanyolencs i cerdanyolenques a l'atur. És una dada que no comptabilitza els ERTOs.

 

 

L'última vegada que Cerdanyola va superar la barrera dels 3.000 registres a l'atur va ser l'any 2017. En els últims anys, l'evolució de la xifra d'aturats a Cerdanyola ha mantingut una baixada gairebé constant. Malgrat algun repunt estacional, no es registrava un augment tan gran des dels anys durs de la crisi econòmica.

 

 

Aturats a Cerdanyola durant l'últim any
Aturats a Cerdanyola durant l'últim any | TOT Cerdanyola

 

 

Durant l'abril, a Cerdanyola es van quedar sense feina 302 persones, el que suposa un increment del 9,89% respecte el mes de març, que ja va ser dolent en aquest sentit. En només dos mesos, l'atur s'ha incrementat en 435 persones.

 

 

Les dades històriques dels darrers mesos d'abril mostren com Cerdanyola, malgrat el dur augment d'aturats d'aquest 2020, encara es manté lluny dels nivells dels pitjors anys de la crisi econòmica que va començar l'any 2008. Tot i això, l'impacte de l'aturada econòmica provocada per la pandèmia es fa evident comparant les dades més recents. En comparació amb l'abril de 2019, a Cerdanyola hi ha 572 aturats més. 

 

 

Aturats a Cerdanyola en els mesos d'abril durant els últims 13 anys
Aturats a Cerdanyola en els mesos d'abril durant els últims 13 anys | TOT Cerdanyola