Abril de desconfinament a Bellaterra

Un client i una treballadora del Condis. amb mascaretes | Redacció

 

 

Bellaterra seguirà sense poder passar de la fase 0 a la fase 1 del procés de desconfinament progressiu anunciat per l’executiu espanyol de Pedro Sánchez. Això implica que el veïnat encara no es podrà reunir amb familiars i amics, ni obrir les terrasses dels bars i restaurants aquest dilluns 11 de maig. Tot i que s’havia previst de forma inicial que es pogués fer, l’evolució de la pandèmia encara no ho permet.

 

 

I és que, després d’acceptar la proposta del govern de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Sanitat de Sánchez va acceptar planejar la desescalada per regions sanitàries en comptes de per províncies. En el cas de la regió de l’àrea metropolitana nord de Barcelona, a la qual pertany Bellaterra, totes les poblacions es mantindran a la fase 0 a causa d’estar en nivell de risc moderat d’expansió del coronavirus.

 

 

Altres regions sanitàries de Catalunya, però, ja han començat la fase 1 del desconfinament per estar en nivell de risc baix. Aquestes són el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran. Al llarg d’aquesta setmana, de l’11 al 17 de maig, la Generalitat farà un nou informe d’evolució de la pandèmia per avaluar si aquest dilluns 18 de maig es poden incloure més regions sanitàries a la fase 1.

 

 

La fase 1 permetrà el següent:

  • Obertura de petits comerços amb aforament controlat.
  • Obertura terrasses de restaurants i bars amb un aforament del 50%.
  • Hotels, excloent zones comunes
  • Llocs de culte amb aforament 30%
  • Visites i reunions entre familiars i amics, però amb condicions. Que visquin a la mateixa província i que siguin persones sense patologies prèvies ni vulnerables.
  • Es podrà anar a la segona residència només si és dins de la mateixa província del domicili on es viu.

 

Per romandre a la fase 0, Bellaterra haurà de seguir amb aquests canvis respecte al mes d’abril:

  • Obertura de restaurants amb servei de menjar per emportar.
  • Sortides de nens i adults per passejar i fer esport.
  • Establiments comercials amb cita prèvia.