Priante, amb part dels retrats de la seva filla Ariadna
Priante, amb part dels retrats de la seva filla Ariadna | Cedida

 

 

Adolf Priante, professor de pintura des de fa anys a un taller al Centre Cívic de Bellaterra, ha finalitzat el que considera el repte de més rellevància de la seva carrera artística. El valldoreixenc va entomar el projecte artístic de fer un retrat anual de la seva filla Ariadna des que va néixer, ara fa 18 anys, fins la seva majoria d'edat. En total, la sèrie inclou 20 retrats, un per cada any i dos extres que va realitzar durant els primers mesos de vida de la nena.

 

 

“Aquesta sèrie s'ha convertit en la més important de la meva carrera”, indica el de Valldoreix sobre la sèrie de retrats. Un repte que, assegura, és també el que més l'ha satisfet a nivell personal, ja que li ha permès plasmar a través de l'art el creixement de la seva filla Ariadna. 

 

 

El retrat del divuitè aniversari d'Ariadna, la filla del pintor Adolf Priante
El retrat del divuitè aniversari d'Ariadna, la filla del pintor Adolf Priante | Adolf Priante

 

 

El projecte ha volgut, també variar entre tècniques pictòriques de diferents menes. A partir de fotografies fetes a la seva filla ha anat aplicant tècniques com l'oli, el pastel, l'aquarel·la, el llapis o el gravat per donar una varietat al projecte artístic de caire personal

 

 

Priante, que també ha destacat per ser un important arquer de competició, ha fet exposicions per tota Catalunya i Espanya, però també a nivell internacional, a països com el Regne Unit, Itàlia o el Japó. Ara s'ofereix per exhibir temporalment la sèrie de divuit obres sobre la seva filla Ariadna als centres d'art i exposicions que estiguin interessats. 

 

 

Per la seva part, el mateix Priante explica, sobre aquest projecte, que continuarà en els anys vinents, extenent-lo en el temps, “si tot va bé”.