El professor de pintura a l’EMD, Adolf Priante, finalitza un projecte artístic de 18 anys

by | maig 11, 2020 | Cultura

Priante, amb part dels retrats de la seva filla Ariadna

Priante, amb part dels retrats de la seva filla Ariadna | Cedida

 

 

Adolf Priante, professor de pintura des de fa anys a un taller al Centre Cívic de Bellaterra, ha finalitzat el que considera el repte de més rellevància de la seva carrera artística. El valldoreixenc va entomar el projecte artístic de fer un retrat anual de la seva filla Ariadna des que va néixer, ara fa 18 anys, fins la seva majoria d'edat. En total, la sèrie inclou 20 retrats, un per cada any i dos extres que va realitzar durant els primers mesos de vida de la nena.

 

 

“Aquesta sèrie s'ha convertit en la més important de la meva carrera”, indica el de Valldoreix sobre la sèrie de retrats. Un repte que, assegura, és també el que més l'ha satisfet a nivell personal, ja que li ha permès plasmar a través de l'art el creixement de la seva filla Ariadna. 

 

 

El retrat del divuitè aniversari d'Ariadna, la filla del pintor Adolf Priante

El retrat del divuitè aniversari d'Ariadna, la filla del pintor Adolf Priante | Adolf Priante

 

 

El projecte ha volgut, també variar entre tècniques pictòriques de diferents menes. A partir de fotografies fetes a la seva filla ha anat aplicant tècniques com l'oli, el pastel, l'aquarel·la, el llapis o el gravat per donar una varietat al projecte artístic de caire personal

 

 

Priante, que també ha destacat per ser un important arquer de competició, ha fet exposicions per tota Catalunya i Espanya, però també a nivell internacional, a països com el Regne Unit, Itàlia o el Japó. Ara s'ofereix per exhibir temporalment la sèrie de divuit obres sobre la seva filla Ariadna als centres d'art i exposicions que estiguin interessats. 

 

 

Per la seva part, el mateix Priante explica, sobre aquest projecte, que continuarà en els anys vinents, extenent-lo en el temps, “si tot va bé”. 

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: