L’Atenció Primària celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb un vídeo

by | maig 12, 2020 | Societat

Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus

Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus | Independent de Barberà

 

 

L'àrea d'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord ha publicat un vídeo difós a les seves xarxes socials per a commemorar el Dia Internacional de la Infermeria. La fita se celebra cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de la precursora de la infermeria moderna, l'anglesa d'origen italià Florence Nightingale, i enguany cobra encara més rellevància que de costum.

 

 

I és que els sanitaris en general, i els i les infermeres en particular, han tingut un paper decisiu a l'hora d'enfrontar la COVID-19 arreu del món. Així, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha declarat quest 2020 com a Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge. És en aquest context que des de l’atenció primària s’ha volgut ajudar en la reivindicació de la professió que es fa a escala mundial.

 

 

Per a fer-ho ha publicat un vídeo en el qual s’explica en què consisteix l’atenció diària de les infermeres, per posar en valor el seu paper fonamental dins l’assistència sanitària que es fa a la població. Concretament, a la Metropolitana Nord hi ha 1.350 professionals infermeres d’atenció primària: 550 al Barcelonès Nord i Maresme, unes 400 al Vallès Oriental i una mica menys de 400 al Vallès Occidental.

 

 

Tal com es recull al vídeo, dins l’activitat diària de les infermeres, entre altres coses, es realitza el seguiment del pacient crònic i del nen sa, s’atén la demanada aguda, es fa triatge de les urgències, es tracten ferides i es realitzen tècniques com les extraccions. També es té cura, especialment, de la gent gran, als seus domicilis i a les residències, i es fa seguiment presencial i no presencial de pacients. A més, una part important de la feina d’aquestes professionals consisteix en fomentar els hàbits de vida saludables amb la comunitat.

 

 

Amb la situació actual de COVID-19, les infermeres han tingut un paper destacat, les quals han hagut de posar en marxa noves maneres de fer per garantir la millor assistència a la població.

 

 

Podeu veure el vídeo a continuació:

 

 

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: