L’Atenció Primària celebra el Dia Internacional de la Infermeria amb un vídeo

by | maig 12, 2020 | Societat

Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus

Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus | Independent de Barberà

 

 

L'àrea d'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord ha publicat un vídeo difós a les seves xarxes socials per a commemorar el Dia Internacional de la Infermeria. La fita se celebra cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de la precursora de la infermeria moderna, l'anglesa d'origen italià Florence Nightingale, i enguany cobra encara més rellevància que de costum.

 

 

I és que els sanitaris en general, i els i les infermeres en particular, han tingut un paper decisiu a l'hora d'enfrontar la COVID-19 arreu del món. Així, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha declarat quest 2020 com a Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge. És en aquest context que des de l’atenció primària s’ha volgut ajudar en la reivindicació de la professió que es fa a escala mundial.

 

 

Per a fer-ho ha publicat un vídeo en el qual s’explica en què consisteix l’atenció diària de les infermeres, per posar en valor el seu paper fonamental dins l’assistència sanitària que es fa a la població. Concretament, a la Metropolitana Nord hi ha 1.350 professionals infermeres d’atenció primària: 550 al Barcelonès Nord i Maresme, unes 400 al Vallès Oriental i una mica menys de 400 al Vallès Occidental.

 

 

Tal com es recull al vídeo, dins l’activitat diària de les infermeres, entre altres coses, es realitza el seguiment del pacient crònic i del nen sa, s’atén la demanada aguda, es fa triatge de les urgències, es tracten ferides i es realitzen tècniques com les extraccions. També es té cura, especialment, de la gent gran, als seus domicilis i a les residències, i es fa seguiment presencial i no presencial de pacients. A més, una part important de la feina d’aquestes professionals consisteix en fomentar els hàbits de vida saludables amb la comunitat.

 

 

Amb la situació actual de COVID-19, les infermeres han tingut un paper destacat, les quals han hagut de posar en marxa noves maneres de fer per garantir la millor assistència a la població.

 

 

Podeu veure el vídeo a continuació:

 

 

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: