Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus

Infermeres amb mesures de protecció contra el coronavirus | Independent de Barberà

 

 

L'àrea d'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord ha publicat un vídeo difós a les seves xarxes socials per a commemorar el Dia Internacional de la Infermeria. La fita se celebra cada 12 de maig, coincidint amb el naixement de la precursora de la infermeria moderna, l'anglesa d'origen italià Florence Nightingale, i enguany cobra encara més rellevància que de costum.

 

 

I és que els sanitaris en general, i els i les infermeres en particular, han tingut un paper decisiu a l'hora d'enfrontar la COVID-19 arreu del món. Així, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), ha declarat quest 2020 com a Any Internacional del Personal d’Infermeria i Comaratge. És en aquest context que des de l’atenció primària s’ha volgut ajudar en la reivindicació de la professió que es fa a escala mundial.

 

 

Per a fer-ho ha publicat un vídeo en el qual s’explica en què consisteix l’atenció diària de les infermeres, per posar en valor el seu paper fonamental dins l’assistència sanitària que es fa a la població. Concretament, a la Metropolitana Nord hi ha 1.350 professionals infermeres d’atenció primària: 550 al Barcelonès Nord i Maresme, unes 400 al Vallès Oriental i una mica menys de 400 al Vallès Occidental.

 

 

Tal com es recull al vídeo, dins l’activitat diària de les infermeres, entre altres coses, es realitza el seguiment del pacient crònic i del nen sa, s’atén la demanada aguda, es fa triatge de les urgències, es tracten ferides i es realitzen tècniques com les extraccions. També es té cura, especialment, de la gent gran, als seus domicilis i a les residències, i es fa seguiment presencial i no presencial de pacients. A més, una part important de la feina d’aquestes professionals consisteix en fomentar els hàbits de vida saludables amb la comunitat.

 

 

Amb la situació actual de COVID-19, les infermeres han tingut un paper destacat, les quals han hagut de posar en marxa noves maneres de fer per garantir la millor assistència a la població.

 

 

Podeu veure el vídeo a continuació: