La selectivitat es farà en centres de secundària i universitats per ampliar espais

by | maig 12, 2020 | Societat

Una alumna fent l'examen de castellà a la selectivitat | ACN

 

 

Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) es faran en centres de secundària i universitats per tal de poder complir amb la distància de seguretat per evitar el contagi del coronavirus. La convocatòria està prevista per als dies 7 8 i 9 de juliol. El Departament d'Empresa i Coneixement i el Departament d'Educació han acordat posar a disposició del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) els centres de secundària, tant públics com concertats, per ampliar els espais i poder complir amb així amb les mesures decretades per les autoritats sanitàries, però també per reduir els desplaçaments. D'aquesta manera, s'ampliaran espais, seus i poblacions. Fins ara, les PAU se celebraven majoritàriament en seus universitàries.

 

 

Així, es treballa en la definició d'un nou mapa de realització de les PAU 2020 però el fet que s'habilitin instituts no voldrà dir que cada alumne s'examinarà al seu centre d'estudi, “sinó que es treballa amb la finalitat de distribuir l'alumnat prioritzant criteris de proximitat”. La Generalitat ha explicat que això pot significar que en alguns casos caldrà seguir realitzant algun desplaçament però “molt més curt del que és habitual respecte a edicions anteriors”.

 

 

La nova distribució territorial “anirà acompanyada de totes les altres mesures que les autoritats sanitàries estableixen per al conjunt de la població i que estiguin vigent en el moment de la realització de les PAU“. El calendari es manté ara per ara en l'inici del juliol, però el CIC “continuarà estant amatent al desenvolupament i contenció de la pandèmia per tal d'assegurar la seguretat de tots els participants”.

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: