La bandera LGTBI llueix a un balcó | Cedida

 

 

El pròxim 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una data que serveix per a reivindicar la situació d'indefensió i discriminació que moltes vegades pateix aquest col·lectiu. Enguany, els Mossos d'Esquadra fan pública una dada prou alarmant sobre aquesta qüestió, indicant que entre el 2018 i el 2019, els delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBIQ+ van augmentar un 58% a Catalunya. 

 

 

Això forma part d'una tendència de creixement, ja que segons explica el cos policial, entre el 2014 fins el 2019, els delictes homòfobs s'han triplicat, passant de 38 a 119 casos. Una dada preocupant si es té en compte que no tots els afectats i afectades denuncien els seus agressors.

 

 

Pel que fa al primer trimestre d'aquest 2020, els Mossos d'Esquadra han realitzat 35 investigacions per agressions, amenaces i lesions amb motivacions homòfobes i han realitzat 16 detencions de persones com a presumptes autores de fets delictius per raó de l'orientació sexual i afectiva, identitat o expressió de les víctimes.

 

 

Coincidint amb l'efemèride, la Policia de la Generalitat ha publicat a les xarxes socials un vídeo per conscienciar de la importància de la denúncia per agressions, assetjament, amenaces i lesions motivades per un delicte d'odi. La publicació explica que les decisions que pren cada persona marquen la diferència i que, davant de qualsevol situació de discriminació per l'orientació sexual o la identitat de gènere, cal denunciar els fets i posar-ho en coneixement de la policia.

 

 

Podeu veure el vídeo a continuació: