Els delictes d’odi contra el col·lectiu LGTBIQ+ pugen un 58% durant el 2019

by | maig 14, 2020 | Societat

La bandera LGTBI llueix a un balcó | Cedida

 

 

El pròxim 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, una data que serveix per a reivindicar la situació d'indefensió i discriminació que moltes vegades pateix aquest col·lectiu. Enguany, els Mossos d'Esquadra fan pública una dada prou alarmant sobre aquesta qüestió, indicant que entre el 2018 i el 2019, els delictes d'odi contra el col·lectiu LGTBIQ+ van augmentar un 58% a Catalunya. 

 

 

Això forma part d'una tendència de creixement, ja que segons explica el cos policial, entre el 2014 fins el 2019, els delictes homòfobs s'han triplicat, passant de 38 a 119 casos. Una dada preocupant si es té en compte que no tots els afectats i afectades denuncien els seus agressors.

 

 

Pel que fa al primer trimestre d'aquest 2020, els Mossos d'Esquadra han realitzat 35 investigacions per agressions, amenaces i lesions amb motivacions homòfobes i han realitzat 16 detencions de persones com a presumptes autores de fets delictius per raó de l'orientació sexual i afectiva, identitat o expressió de les víctimes.

 

 

Coincidint amb l'efemèride, la Policia de la Generalitat ha publicat a les xarxes socials un vídeo per conscienciar de la importància de la denúncia per agressions, assetjament, amenaces i lesions motivades per un delicte d'odi. La publicació explica que les decisions que pren cada persona marquen la diferència i que, davant de qualsevol situació de discriminació per l'orientació sexual o la identitat de gènere, cal denunciar els fets i posar-ho en coneixement de la policia.

 

 

Podeu veure el vídeo a continuació:

 

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: