Els llibres no van poder sortir al carrer aquest Sant Jordi

Els llibres no van poder sortir al carrer aquest Sant Jordi | Toni Alfaro

 

 

Abril és aquell mes, curiosament, de la poesia. El mes del llibre i la rosa a Catalunya. Hi haurà qui digui que és per ser el cor de la primavera, temps de flors, colors i renaixement. També hi haurà qui digui que es tracta del mes de les lletres, perquè és aquell que acull la data literària mundial per excel·lència, el Dia del Llibre; o que és el mes de la malenconia, perquè fa molt de l’estiu, el seu bon temps i la seva sensació de llibertat. Aquesta vegada, però, no ens queda més que enrecordar-nos de la cançó de Sabina, “Quién me ha robado el mes de abril?”.

 

 

Potser es podria haver fet més per la cultura, en un dia tan indicat…

 

 

Enguany no hem tingut Sant Jordi. Hem treballat per un Sant Jordi confinat davant les circumstàncies, un Sant Jordi que “salvés els mobles” davant una situació fosca, però no el Sant Jordi dels carrers florits i els amants de la lletra. Certament, entitats i col·lectius a Bellaterra s’hi han esforçat, i han fet la seva per animar la “diada impossible”. L’EMD, per la seva banda, ha passat pàgina abans de creuar l’índex. Potser, com han fet altres localitats, hauria d’haver aprofitat la seva competència en Cultura i haver impulsat mesures per un Sant Jordi diferent, no resignat.