Qui ens ha robat el mes d’abril?

by | maig 14, 2020 | Editorial

Els llibres no van poder sortir al carrer aquest Sant Jordi

Els llibres no van poder sortir al carrer aquest Sant Jordi | Toni Alfaro

 

 

Abril és aquell mes, curiosament, de la poesia. El mes del llibre i la rosa a Catalunya. Hi haurà qui digui que és per ser el cor de la primavera, temps de flors, colors i renaixement. També hi haurà qui digui que es tracta del mes de les lletres, perquè és aquell que acull la data literària mundial per excel·lència, el Dia del Llibre; o que és el mes de la malenconia, perquè fa molt de l’estiu, el seu bon temps i la seva sensació de llibertat. Aquesta vegada, però, no ens queda més que enrecordar-nos de la cançó de Sabina, “Quién me ha robado el mes de abril?”.

 

 

Potser es podria haver fet més per la cultura, en un dia tan indicat…

 

 

Enguany no hem tingut Sant Jordi. Hem treballat per un Sant Jordi confinat davant les circumstàncies, un Sant Jordi que “salvés els mobles” davant una situació fosca, però no el Sant Jordi dels carrers florits i els amants de la lletra. Certament, entitats i col·lectius a Bellaterra s’hi han esforçat, i han fet la seva per animar la “diada impossible”. L’EMD, per la seva banda, ha passat pàgina abans de creuar l’índex. Potser, com han fet altres localitats, hauria d’haver aprofitat la seva competència en Cultura i haver impulsat mesures per un Sant Jordi diferent, no resignat.

Vols llegir més…?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

EDITORIAL | Twitter és un lloc real?

Aquest mes d’octubre una vocal de l’EMD ha dimitit per una polèmica ocorreguda a la xarxa social Twitter. L’escàndol tenia a veure amb uns comentaris considerats “inapropiats” per a una persona amb la seva representativitat.

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

EDITORIAL | ‘Pel camí del mig’

L’organització de la Festa Major 2021 ha començat bastant malament. Després de més d’un any sense celebracions per la pandèmia, la participació de les entitats al primer Consell de Cultura – on s’han de perfilar tots els preparatius de la festa local – ha estat més que preocupant: 4 entitats sobre un total de 24 associacions que tenim a Bellaterra

Sortejar el sopar de la Festa Major

Sortejar el sopar de la Festa Major

En el moment de tancar aquest exemplar som 26 de maig i totes les entitats de Bellaterra han rebut un correu informant-los que a dia 28 de maig es farà un sorteig telemàtic per decidir qui es farà càrrec del sopar de la Festa Major 2021.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: