El roure de grans dimensions segueix tallant l'entrada a la Font de la Bonaigua des de finals d'abril

El roure de grans dimensions segueix tallant l'entrada a la Font de la Bonaigua des de finals d'abril | Toni Alfaro

 

 

La caiguda d'arbres a Bellaterra és quelcom prou habitual en els últims mesos, especialment després del pas de la borrasca Glòria, a inicis d'aquest any. Tot i que la brigada de l'EMD de Bellaterra és l'encarregada d'enretirar els arbres caiguts i arranjar els espais afectats, sembla trobar-se amb dificultats per dur aquesta tasca a terme. I és que, segons asseguren des de l'entitat, fins a aquest dilluns 11 no s'han començat a enretirar els arbres caiguts per les pluges que van escombrar el poble entre el 19 i el 22 d'abril. 

 

 

Segons explica l'entitat bellaterrenca, les tasques s'han hagut d'encarregar, en aquesta ocasió, a una empresa externa que podia oferir les possibilitats a les que no arriba la brigada de l'EMD de Bellaterra. En concret, les tasques que han començat són les d'enretirar els arbres caiguts al carrer de Pere Quart, que és on hi havia la major quantitat, diu l'entitat. 

 

 

Tall al trànsit al carrer Mestre Nicolau pels dos pins de grans dimensions, a punt de caure

Tall al trànsit al carrer Mestre Nicolau pels dos pins de grans dimensions, a punt de caure | Redacció

 

 

Encara falten per enretirar, però, arbres a altres zones de Bellaterra. És el cas d'un roure de grans dimensions que va caure a l'entrada del Parc de la Font de la Bonaigua, venint des de la carretera BV-1414, i que porta més de dues setmanes impedint el pas a la zona de passeig i esbarjo. 

 

 

Potser més perillosa és la situació de dos pins d'enormes dimensions que encara es mantenen inclinats i arrepenjats sobre altres pins al carrer Mestre Nicolau. Per aquesta raó, l'EMD va tallar la via al pas “com a mínim una setmana”, tot i que admet que encara no els han pogut enretirar. Això es deu en part, diuen, a que depenen que Telefònica destensi la línia elèctrica per a poder treballar i a que l'empresa contractada encara no ha pogut posar-s'hi a treballar després de 10 dies, ja que depenien del seu calendari d'actuacions

 

 

Alguns veïns han detectat també arbres a punt de caure sobre la via a l'encreuament del carrer Josep Sentís amb el Camí Antic de Sant Cugat sense que, de moment, aquest dijous 14 de maig, s'hagin precipitat sobre la calçada. 

  

Per altra banda, ens arriba un vídeo d'un veí que va decidir tallar, ell mateix, part dels arbres caiguts de forma individual, com a pràctica esportiva o forma de facilitar el pas