Bellaterra podria entrar en una fase 0 “flexible”

by | maig 15, 2020 | Societat

Dues noies porten mascareta a la plaça del Pi | Toni Alfaro
Els bellaterrencs gaudeixen de la Via Verda per fer esport durant el desconfinament

El veïnat de Bellaterra podria passar a una fase on els comerços funcionin sense cita prèvia | Redacció

 

 

El Govern de Catalunya ha proposat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona Nord, on pertany Bellaterra, pugui avançar a una fase 0 més flexible. Ho faria juntament amb l'Àrea Metropolitana Sud i Barcelona Ciutat, segons va assenyalar Alba Vergés, consellera de Salut, en la seva compareixença el dijous 14 de maig.

 

 

En aquesta nova mesura, els establiments o locals comercials podrien obrir sense la necessitat de facilitar cita prèvia als seus clients i també podrien obrir diferents centres culturals (com en el cas de les biblioteques o museus) i centres de culte, tots ells amb un terç d'aforament. A més, es facilitarà la presència de vetlles i l'obertura de centres per practicar esport professional.

 

 

No obstant això, en aquesta nova fase encara no tindran permesa l'obertura de les terrasses els bars i restaurants i els equipaments esportius, com en el cas dels gimnasos, romandran encara tancats. Tampoc estarà permesa les reunions de grups fins a 10 persones a l'aire lliure o en domicilis privats. Així doncs, totes aquestes condicions es reservaran per a la fase 1 de la desescalada.

 

 

Finalment, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que el Govern de Catalunya també pretén que l'ús de la mascareta sigui obligatori en l'espai públic, a l'espera que el Ministeri de Sanitat accepti aquesta nova proposta.

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La UAB treballarà sense ordinadors durant aquesta setmana

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) no impartirà classes virtuals o que necessitin ordinadors durant, almenys, la resta de la setmana a causa d’un atac informàtic  que va patir el centre aquest dilluns. Una anomalia que ha obligat a desconnectar tots els sistemes, la qual cosa ha deixat sense correu electrònic i més serveis a tots els alumnes

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Escoles de Cerdanyola participen en una gimcana per conèixer els comerços amics

Aquells comerços diposats i oberts a ajudar als infants i joves quan comencen a deslaçar-se sols per arribar fins a l’escola són els que és denominen “Comerços Amics dels camins escolars”. I és precisament perquè els infants els puguin conèixer que la Comissió del Projecte Educatiu de Ciutat ha organitzat una gincana per ajudar-los a localitzar aquests establiments en els seus camins escolars

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: