Els bellaterrencs gaudeixen de la Via Verda per fer esport durant el desconfinament
El veïnat de Bellaterra podria passar a una fase on els comerços funcionin sense cita prèvia | Redacció

 

 

El Govern de Catalunya ha proposat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona Nord, on pertany Bellaterra, pugui avançar a una fase 0 més flexible. Ho faria juntament amb l'Àrea Metropolitana Sud i Barcelona Ciutat, segons va assenyalar Alba Vergés, consellera de Salut, en la seva compareixença el dijous 14 de maig.

 

 

En aquesta nova mesura, els establiments o locals comercials podrien obrir sense la necessitat de facilitar cita prèvia als seus clients i també podrien obrir diferents centres culturals (com en el cas de les biblioteques o museus) i centres de culte, tots ells amb un terç d'aforament. A més, es facilitarà la presència de vetlles i l'obertura de centres per practicar esport professional.

 

 

No obstant això, en aquesta nova fase encara no tindran permesa l'obertura de les terrasses els bars i restaurants i els equipaments esportius, com en el cas dels gimnasos, romandran encara tancats. Tampoc estarà permesa les reunions de grups fins a 10 persones a l'aire lliure o en domicilis privats. Així doncs, totes aquestes condicions es reservaran per a la fase 1 de la desescalada.

 

 

Finalment, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat que el Govern de Catalunya també pretén que l'ús de la mascareta sigui obligatori en l'espai públic, a l'espera que el Ministeri de Sanitat accepti aquesta nova proposta.