Els bellaterrencs gaudeixen de la Via Verda per fer esport durant el desconfinament
Els bellaterrencs ja poden gaudir del desconfinament per anar a passejar | Redacció

 

 

El Departament de Salut ha proposat al Ministeri de Sanitat que, a partir del dilluns 25 de maig, la Regió Sanitària Metropolitana Nord, a on pertany Bellaterra, juntament amb la Regió Metropolitana Sud i Barcelona ciutat passin a la fase 1, després que aquest dilluns 18 de maig s'hagi iniciat aquesta nova fase 0,5 més flexible.

 

 

Així doncs, durant aquest dilluns 18 a la tarda, el Departament de Salut va enviar al govern espanyol aquesta nova proposta de desconfinament, a l'espera del que pugui decidir el Ministre de Sanitat. “Es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic que ens fa concloure que ja és un bon moment per a fer aquest pas de fase” assenyalava Alba Vergés, consellera de Salut, segons un comunicat de l'ACN.

 

 

Amb tot, en aquesta nova fase estarà permès reunir-se fins a 10 persones, ja sigui a l'aire lliure, als domicilis o a les terrasses d'establiments de restauració, i es reprèn l'activitat esportiva, tant professional com no professional, amb l'aplicació de restriccions i mesures d'higiene i seguretat.

 

 

Aquesta última condició, d'aplicar-se, implicaria a Bellaterra la possibilitat de tornar a obrir al públic per part del Club Bellaterra. D'altra banda, el canvi de fase també implicaria que tots els establiments de restauració del poble poden tornar a obrir les seves terrasses amb un 50% d'ocupació, a més de fer menjar per emportar.