Pastís Tatin, a l’estil del Bar del Club

by | maig 20, 2020 | Pa Amb Oli

Pastís Tatin

 

 

Enmig de tant confinament, a qui no li ve de gust una mica de dolç? Si bé és veritat que la falta d'activitat no aconsella ingerir grans quantitats de sucres o greixos, el cert és que el progressiu desconfinament ens dóna l'oportunitat també de tornar a sortir de casa i fer exercici a l'aire lliure. D'altra banda, unes bones postres, amb moderació, són una opció perfecta per dedicar temps a un art tan agraït com la cuina

 

 

Aprofitant tot això, al Pa Amb Oli ens hem fixat en què proposaven els comerços de Bellaterra per portar a la taula i hem topat amb una recepta exquisida i ben senzilla, publicada pel Bar del Club Bellaterra: el Pastís Tatin. Es tracta d'una versió simple però gustosíssima del pastís de poma de tota la vida, que podem convidar a fer als més petits.

 

 

Us ve de gust? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 4/5 pomes golden 
  • 125 grams de mantega 
  • 125 grams de sucre 
  • 1 massa de pasta brisa 

 

  

Mans a la cuina!

  • Primer de tot, preescalfem el forn a 180 graus
  • Ara emprem el motlle on anirà el pastís com a patró, tot deixant dos centímetres de marge i fent un forat al centre perquè pugui sortir el vapor
  • Tot seguit, en una paella, a foc suau, caramel·litzem el sucre y afegim la mantega
  • Mentre es fa, anirem pelant les pomes, traiem el cor i les tallem en quarts que introduirem al caramel
  • Si la paella té el mànec de ferro, la posarem directament al forn, i si no ho posarem tot en el motlle que hem emprat al principi i després ho deixarem al forn durant 10 minuts
  • Després ho cobrim tot amb la massa de pasta brisa que vam tallar al principi
  • Ho enfornem tot plegat durant 30 minuts
  • Finalment, 5 minuts després que ho traiem del forn, li donem la volta amb un cop sec en un plat com si fos una truita de patates
  • Aquestes postres es poden acompanyar amb nata batuda o gelat de vainilla per acabar de millorar-ne el gust.

 

 

Bon profit!

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: