
Enmig de tant confinament, a qui no li ve de gust una mica de dolç? Si bé és veritat que la falta d'activitat no aconsella ingerir grans quantitats de sucres o greixos, el cert és que el progressiu desconfinament ens dóna l'oportunitat també de tornar a sortir de casa i fer exercici a l'aire lliure. D'altra banda, unes bones postres, amb moderació, són una opció perfecta per dedicar temps a un art tan agraït com la cuina.
Aprofitant tot això, al Pa Amb Oli ens hem fixat en què proposaven els comerços de Bellaterra per portar a la taula i hem topat amb una recepta exquisida i ben senzilla, publicada pel Bar del Club Bellaterra: el Pastís Tatin. Es tracta d'una versió simple però gustosíssima del pastís de poma de tota la vida, que podem convidar a fer als més petits.
Us ve de gust? Doncs som-hi!
Què necessitem per una ració per a quatre persones?
- 4/5 pomes golden
- 125 grams de mantega
- 125 grams de sucre
- 1 massa de pasta brisa
Mans a la cuina!
- Primer de tot, preescalfem el forn a 180 graus
- Ara emprem el motlle on anirà el pastís com a patró, tot deixant dos centímetres de marge i fent un forat al centre perquè pugui sortir el vapor
- Tot seguit, en una paella, a foc suau, caramel·litzem el sucre y afegim la mantega
- Mentre es fa, anirem pelant les pomes, traiem el cor i les tallem en quarts que introduirem al caramel
- Si la paella té el mànec de ferro, la posarem directament al forn, i si no ho posarem tot en el motlle que hem emprat al principi i després ho deixarem al forn durant 10 minuts
- Després ho cobrim tot amb la massa de pasta brisa que vam tallar al principi
- Ho enfornem tot plegat durant 30 minuts
- Finalment, 5 minuts després que ho traiem del forn, li donem la volta amb un cop sec en un plat com si fos una truita de patates
- Aquestes postres es poden acompanyar amb nata batuda o gelat de vainilla per acabar de millorar-ne el gust.
Bon profit!