Pastís Tatin

 

 

Enmig de tant confinament, a qui no li ve de gust una mica de dolç? Si bé és veritat que la falta d'activitat no aconsella ingerir grans quantitats de sucres o greixos, el cert és que el progressiu desconfinament ens dóna l'oportunitat també de tornar a sortir de casa i fer exercici a l'aire lliure. D'altra banda, unes bones postres, amb moderació, són una opció perfecta per dedicar temps a un art tan agraït com la cuina

 

 

Aprofitant tot això, al Pa Amb Oli ens hem fixat en què proposaven els comerços de Bellaterra per portar a la taula i hem topat amb una recepta exquisida i ben senzilla, publicada pel Bar del Club Bellaterra: el Pastís Tatin. Es tracta d'una versió simple però gustosíssima del pastís de poma de tota la vida, que podem convidar a fer als més petits.

 

 

Us ve de gust? Doncs som-hi!

 

 

Què necessitem per una ració per a quatre persones?

  • 4/5 pomes golden 
  • 125 grams de mantega 
  • 125 grams de sucre 
  • 1 massa de pasta brisa 

 

  

Mans a la cuina!

  • Primer de tot, preescalfem el forn a 180 graus
  • Ara emprem el motlle on anirà el pastís com a patró, tot deixant dos centímetres de marge i fent un forat al centre perquè pugui sortir el vapor
  • Tot seguit, en una paella, a foc suau, caramel·litzem el sucre y afegim la mantega
  • Mentre es fa, anirem pelant les pomes, traiem el cor i les tallem en quarts que introduirem al caramel
  • Si la paella té el mànec de ferro, la posarem directament al forn, i si no ho posarem tot en el motlle que hem emprat al principi i després ho deixarem al forn durant 10 minuts
  • Després ho cobrim tot amb la massa de pasta brisa que vam tallar al principi
  • Ho enfornem tot plegat durant 30 minuts
  • Finalment, 5 minuts després que ho traiem del forn, li donem la volta amb un cop sec en un plat com si fos una truita de patates
  • Aquestes postres es poden acompanyar amb nata batuda o gelat de vainilla per acabar de millorar-ne el gust.

 

 

Bon profit!