S’obre la convocatòria del programa d’ajuts al lloguer per la Covid-19

by | maig 20, 2020 | Societat

Un bloc de pisos a Cerdanyola del Vallès

 

 

Des del 19 de maig i fins al 30 de setembre es poden presentar les sol·licituds per demanar els ajuts al lloguer per la Covid-19. Aquests ajuts estan destinats al titular d'un contracte de lloguer de l’habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent a Catalunya i que es trobi en situació de vulnerabilitat a causa de la Covid-19.

 

 

Les causes que contemplen els ajuts són:

  • Haver passat a estar en situació d'atur, li hagin fet un Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO), hagi vist reduïda la seva jornada de treball per motius de cures, en cas d'empresari, o altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d'ingressos.
  • Què el conjunt dels seus ingressos no superi els 1.613,52€/mes. S'incrementa a 2.151,36€/mes si algun membre de la unitat familiar té discapacitat reconeguda superior al 33% fins. En el cas que la discapacitat reconeguda del 33% la tingui el titular del contracte de lloguer els ingressos no poden superar els 2.689,20€/mes. Aquestes quantitats es van incrementant per cada fill a càrrec.
  • Què la renda de lloguer, més les despeses i subministraments bàsics siguin superiors o iguals al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.

 

 

Per poder accedir a aquest ajut cal acreditar la residència legal a Catalunya i que l'import del lloguer no sigui superior a 900€ mensuals. L’ajut al pagament del lloguer es dóna per un màxim de 6 mesos (abril-setembre) i l'import màxim és de 750€/mes.

 

 

La presentació de les sol·licituds es fa, prioritàriament, per via telemàtica al web de la Generalitat. De forma excepcional es pot fer presencialment a l’Oficina Municipal d’Habitatge mitjançant cita prèvia que s’ha de sol·licitar trucant al 935 808 888 extensió 3546. Les sol·licituds es resoldran per ordre d'entrada i fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària.

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: